Onze bezoekers voor deze zaterdag waren de gasten uit Rotterdam van Excelsior. Met enkele zieke en geblesseerde spelers moest ADO Den Haag iets gehavend aan de wedstrijd beginnen maar de trainer wist toch een aardig elftal te laten beginnen. Excelsior komt beter uit de startblokken dan ADO Den Haag en heeft ook het betere spel en creëert dan ook de meeste kansen om de score te openen. De eerste grote kans voor ADO Den Haag komt na 9 minuten via een hoekschop maar die kans gaat net naast. De bezoekers hebben na 11 minuten een goede kans maar het schot net voor langs.

Na meer dan 20 minuten spelen hebben de gasten van Excelsior het betere van het spel maar ADO Den Haag laat zich niet zomaar wegzetten. Na 23 minuten mag Excelsior een vrije trap nemen op best wel een gevaarlijke plek. De bal word goed ingeschoten maar  Guus Dicke weet met een zeer goede redding de stand nog steeds op 0-0 houden. ADO Den Haag weet gaandeweg de wedstrijd het spel meer naar zich toe te trekken en dat levert weer een goede kans op via de rechterkant door een voorzet van Rick de Groot naar Chris Duncan maar zijn kopbal wordt goed gevangen door de keeper. Voor de toeschouwers is het zeker wel een leuke wedstrijd om te zien omdat het spel goed over en weer gaat. ADO Den Haag gaat deze wedstrijd minder goed om met de kansen en dat was vorige week een stuk beter. Omdat beide teams het zelfde niveau laten zien in de eerste helft gaan ze rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft begint ADO Den Haag veel beter dan in de eerste helft en laat ADO Den Haag zien toch echt deze wedstrijd te willen winnen. Na iets meer dan 50 minuten spelen mag ADO Den Haag een vrije trap nemen op een aardige plaats en Calvin Furtado legt de bal neer en schiet de bal goed op het doel maar de keeper van Excelsior redt zeer bekwaam. Doordat beide teams goed aan elkaar gewaagd zijn is de stand na 55 minuten spelen nog steeds 0-0. Voor ADO Den Haag valt de bevrijdende treffer in de 60e minuut via een goede aanval over links waar Calvin Furtado de bal goed voorzet en Finn Dicke de bal inschiet maar zijn bal wordt nog afgestopt maar gelukkig stond Sofyan el Hannouchi op de goede plaats en hij schiet ADO Den Haag op voorsprong in de rebound.

Excelsior gaat met man en macht op jacht naar de gelijkmaker en daar heeft ADO Den Haag het de laatste fase van de wedstrijd zeer lastig mee. Gelukkig voor ADO Den Haag konden de bezoekers uit de kansen die zij nog kregen niet meer scoren en kon ADO Den Haag net als vorige week de 3 punten bijschrijven en blijft daardoor nog steeds op de eerste plaats staan in deze voorjaars competitie. Volgende week mogen we richting Hengelo voor de uitwedstrijd tegen FC Twente.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.