Na een busrit van iets meer dan 2 uur kwamen de spelers en staf van O14 aan in Hengelo voor de uitwedstrijd tegen FC Twente. De begin fase van de wedstrijd is het aftasten van beide teams met nauwelijks kansen maar wel met meer balbezit voor de thuisploeg. Na ruim 15 minuten spelen zijn beide teams goed aan elkaar gewaagd en gelijkwaardig wat ook te zien is aan de stand op de ranglijst. Na 19 minuten spelen krijgt ADO Den Haag zijn eerste goede kans via een aanval over links van Sofyan el Hannoudi  die voorgeeft naar Chris Duncan maar een verdediger kan helaas net zijn voet er tussen krijgen en de kans teniet doet. Nog geen 2 minuten later begint Nassef Chourak aan een goede solo en wordt op een meter of 23 van het doel afgestopt en ADO Den Haag mag een vrije trap nemen maar die wordt niet goed genomen en makkelijk gepakt door de keeper. ADO Den Haag komt zelf iets beter in het spel en in de 24e minuut krijgt Rick de Groot een goede schiet kans die maar net voorlangs gaat. Maar ook Twente creëert de nodige kansen en in de 26e minuut belandt een Twentse vrije trap op de Haagse lat. In de 31e minuut komt ADO Den Haag op dat moment op een verdiende voorsprong. Na wederom een befaamde solo van Nassef Chourak komt de bal bij Chris Duncan en die scoort voor ADO Den Haag de 0-1, hetgeen de ruststand is.

Chris Duncan

FC Twente begint scherp aan de 2e helft en krijgt een goede kans, maar gelukkig voor ADO Den Haag gaat de bal via de paal naast. In een tijdbestek van nog geen 3 minuten weet FC Twente de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. In de 45e minuut krijgt FC Twente kans de stand op 3-1 zetten, maar die kans gaat net naast en zo blijft ADO Den Haag in de wedstrijd. Vanaf dit moment lijkt ADO Den Haag weer een beetje wakker geschud en weet de stand weer gelijk te trekken naar 2-2 in de 51e minuut via Sofyan el Hannoudi.

Sofyan el Hannoudi

Een gelijkspel zou voor beide teams de meest eerlijke uitslag zijn maar helaas in sport is dat niet altijd het geval want in de 55e minuut scoort FC Twente en buitenspelpositie de 3-2. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter keurt de scheidsrechter het doelpunt goed waardoor de stand 3-2 voor FC Twente is en dit is tevens de eindstand.