Ook in de derde wedstrijd in de kampioenspoule heeft ADO Den Haag O19 niet het zoet van de overwinning mogen proeven. In Nijmegen gingen de Hagenaars tegen NEC/FC Oss met 2-1 onderuit. De Hagenezen begonnen goed aan de wedstrijd en hadden pech dat de scheidsrechter na 2 minuten in een handsbal geen strafschop zag. Na 10 minuten kwam de ploeg uit Den Haag toch op voorsprong via Mohammed Chih die scoorde na een mooie combinatie tussen Lance Duijvestijn en Lucas Leverland waarbij laatstgenoemde de assist verzorgde.

In het vervolg van de eerste helft had NEC/FC Oss het meeste balbezit zonder daarbij echt gevaarlijk te worden . Maar in de 38e minuut is het dan plots toch 1-1 als een goede bal van rechts in de zestien precies door een speler van NEC/FC Oss op waarde wordt geschat. Vlak voor rust wordt het zelfs 2-1 als de bal na een afgeslagen hoekschop opnieuw wordt voorgebracht en al dan niet met een duwfout wordt ingekopt.

In de tweede helft proberen de Hagenezen uit alle macht om de gelijkmaker te produceren, maar moeten tevens op hun hoede zijn voor de tegenaanval. Een paar keer zijn ze er ook dicht bij maar hebben ook geluk als een inzet van NEC/FC Oss op de paal belandt. Zelfs het inzetten van reservedoelman Timon Fikkert als extra spits mocht niet baten alhoewel hij er met een kopbal een keer dichtbij was. Door dit resultaat wacht ADO Den Haag nog steeds op zijn eerste punten in de kampioenspoule, een mooie gelegenheid om daar aankomend weekend verandering in te brengen.

Opstelling: Youri Schoonderwaldt,  Ilounga Pata (58e Jean Fritz Boom), Levy Berends (67e Achraf Douiri),  Noah van Geenen, Lucas Leverland, Rabbi Mwenda (73e Ousmane Barry), Lance Duijvestijn, Mohammed Chih, Emre Bilgi, Samuel Chromek (58e Lorenzo van Kleef) en Yahya Boussakou (88e Timon Fikkert)

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.