Afgelopen zaterdag stond voor ADO Den Haag O13 de wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Feyenoord op het programma. Door een bliksemstart van de Rotterdammers stond het binnen 7 minuten 0-2 voor Feyenoord! De eerste goal kwam van it een corner die de spits vrijstaand binnen kon schieten.

Niet lang daarna mocht 1 van de Feyenoord aanvallers de bal vanaf links voorzetten en door de wind gedragen, maar ook een beoordelingsfout van Rens Scheenstra, zeilde de bal pardoes over de Haagse keeper, 0-2. Het enige wat de Zuiderparkers daar tegenover konden stellen, waren, in ieder geval, spaarzame aanvallen, maar elke aanval strandde, vlak voor het vijandelijke 16 metergebied, in schoonheid. In de 26e minuut mocht Feyenoord, deze keer vanaf rechts, vlak voor de Haagse dug-out, aanleggen voor een vrije trap. De bal belandde via de handen en de lat bij de Rotterdamse spits en deze kon simpelweg, vanaf 2 meter van de doellijn de 0-3 binnen tikken.

Gelukkig kon 2 minuten voor het rustsignaal ADO Den Haag scoren toen Mo Oukhattie goed doorzette en na een mooie solo actie de 1-3 op het scorebord bracht. De 2e helft kantelde ADO Den Haag door goed teamwork en het op een goede manier uitvechten van de persoonlijke duels de wedstrijd. In de 34e minuut scoorde de Haagse spits, Fabiano Rust, de 2-3. Het duel was erg open met goede kansen voor beide teams.

Door een goede teamgeest gaf de Haagse verdediging geen krimp meer en werd iedere Feyenoord aanval onschadelijk gemaakt. Vlak voor tijd beloonde ADO Den Haag zich voor de goede 2e helft. Na een assist van de ingevallen Hadi Erol scoorde wederom Fabiano Rust de gelijkmaker. De scheidsrechter trok nog een hoop blessuretijd bij, maar in de stand kwam geen verandering meer en zo veroverde ADO Den Haag O13 een gewonnen, maar verdiend punt tegen Feyenoord.

Met dank aan Jeroen Tibbe fotografie voor de foto's.