Nieuws & Verslagen

Verslagen

De finale dag was tevens ook de laatste dag van ADO Den Haag O17 in Zuid – Afrika. Het halen van de finale was al een feestje. Maar als je de finale haalt wil die natuurlijk ook winnen. Na de regen van de afgelopen dagen werd het een zon overgoten dag. Maar voordat de finale gespeeld kon worden moest wel nog alle spullen ingepakt want aan het verblijf in het schitterende hotel kwam ook een eind. Het gebruikelijke ritje van hotel verliep weer voorspoedig. Bij aankomst bij het veld stond de plaatselijk jeugd al klaar om de spelers onder luid gejuich ontvangen. Voor de wedstrijd werd door een aantal spelers nog shirtjes en broekjes uitgedeeld. Om 13.00u lokale tijd werd afgetrapt voor de finale tegen onze zuiderburen Club Brugge. ADO Den Haag begon niet goed aan de wedstrijd want binnen 10 seconden lag de bal al bijna in het netje bij Julien van Nes. De aftrap werd onderschept maar kon nog net gered worden. ADO Den Haag kon niet de druk op de verdediging van Club Brugge zetten en daardoor kon ADO Den Haag niet in het spel komen van de laatste wedstrijden. Halverwege de eerste helft komt Club Brugge vanuit een strafschop op een 1-0 voorsprong.



Hierna lijkt ADO Den Haag wakker geschrokken en weet een aantal mogelijkheden te creëren via Carlo de Gelder en Sem Steijn. Maar hun schoten missen nog de juiste richting. De beste kans is er voor Lorenzo van Kleef. Zijn inzet vanuit de corner wordt op de doellijn gered door de defensie van Club Brugge. Op het scheiden van de markt komt ADO Den Haag op een 2-0 achterstand. Als de uitkomende Julien van Nes de bal volledig mist en de aanvaller van Brugge hier dankbaar gebruik van maakt. De 2e helft is de koek op bij de ADO Den Haag spelers. De inspanning van de afgelopen dagen hebben er behoorlijk ingehakt. Hierdoor kon Club Brugge uitlopen naar een uit eindelijke eindstand van 4-0, en werd door ADO Den Haag een verdienstelijk 2e plaats behaald. De mannen van Mark Schuur en Bas Lambooij kunnen terug kijken naar zowel een sportief als maatschappelijk fantastisch toernooi. Hopelijk kan de ingeslagen weg meegenomen naar de competitie om het behoud in de eredivisie veilig te stellen.



Deze trip werd afgesloten met een bezoek aan het winkelcentrum Sandton waar de jongens de laatste inkopen doen voor dat de terugvlucht naar Amsterdam genomen werd. Na aankomst op Schiphol werd pas duidelijk hoe er in Nederland meegeleefd is. Er stond een waar ontvangst comité klaar om de jongens welkom te heten na de fantastische 2e plaats.

 

Deel dit item