Zaterdag speelde ADO Den Haag Onder 15 de competitiewedstrijd tegen koploper AZ Onder 15. Voor ADO Den Haag is het belangrijk om de nodige punten bij elkaar te sprokkelen om bij de eerste acht in de poule te komen. De doelstelling is dus bekend en het team weet wat het te doen staat. Al in de 3e minuut gaat het echter mis. Jay Raghoebarsing probeert de bal met een sliding in het strafschopgebied te onderscheppen maar raakt hij daarbij de bal per ongeluk met zijn hand aan, dus een strafschop voor AZ. AZ benut deze strafschop en de thuisploeg kijkt al tegen een 0-1 achterstand aan. ADO Den Haag is even van slag en komt na ongeveer een kwartier spelen wat beter in de wedstrijd. Uit een corner lukt het Delano Costella niet om het doel te treffen, de bal verdwijnt via de lat over de goal van AZ. In de 24e minuut kan de keeper van AZ de bal, genomen uit een vrije trap door Pharell de Macker, met moeite wegwerken. Na wederom een corner van ADO Den Haag moet de keeper van AZ zelfs de bal stompend uit het strafschopgebied zien te krijgen. Als in de laatste minuut voor rust, Delano Costella de bal mist uit een voorzet van Pharell de Macker, blijft de ruststand op 0-1 staan.
Het begin van de tweede helft begint al beter voor ADO Den Haag. De ingebrachte Tino Dimitrijevic kan de bal goed voorzetten, maar ziet de bal net voor Emre Ates wegggeplukt worden door de keeper. In de 59e minuut worden schoten van zowel Pharell de Macker als die van Delano Costella ook dit keer weer goed gepareerd door de keeper van AZ. Dan volgt een tactische omzetting in het team van Rick Hoogendorp en Leo Koswal. Tien minuten voor tijd wordt er tweemaal gewisseld en dat werpt zijn vruchten af. Een prima voorzet van Tino Dimitrijevic kan nu wel door Delano Costella ingeschoten worden, 1-1. Een punt tegen de koploper dat zou al wat zijn. AZ probeert uiteraard ook de 3 punten binnen te halen, maar de verdediging van ADO Den Haag voorkomt dit. Met nog vijf minuten spelen zeilt een voorzet van Anthony Costella op de lat en wordt het nu een kwestie van vasthouden. De minuten tikken weg en een gelijkspel lijkt het hoogst haalbare. Dan plots in de allerlaatste minuut lukt het Pharell de Macker om weg te komen bij de verdediging van AZ en maakt het karwei professioneel af, 2-1. Als de scheidsrechter niet lang daarna fluit voor het eindsignaal, is de vreugde bij ADO Den Haag groot. Ditmaal heeft het team in de tweede helft karakter getoond en de overwinning naar zich toe getrokken. Een groot compliment voor ADO Den Haag onder 15. Volgende week wacht de volgende wedstrijd, ditmaal thuis tegen FC Volendam om 12:15 uur.