Vandaag stond voor ADO Den Haag onder 14 de uitwedstrijd gepland tegen Willem II in Tilburg. De eerste 10 minuten van de wedstrijd gaan goed gelijk op met voornamelijk het spel tussen de twee strafschopgebieden en met weinig kansen voor beide ploegen. De eerste grote kans is pas na 13 minuten spelen voor de thuisploeg en komt via een hoekschop die goed wordt ingekopt richting 2de paal. Gelukkig voor ADO Den Haag staat Iwan Lusia op de goede plek en weet de stand voor op 0-0 te houden. Na 20 minuten spelen krijgt ADO Den Haag de eerste kans tot scoren via een aanval over links door Fabian Hilpert die goed doorgaat tot in het strafschopgebied. Helaas was zijn inzet net iets te zacht waardoorde verdediger er goed tussen komt. ADO Den Haag is van beide teams zeker de betere in het spel maar Willem II doet wat in hun macht ligt en creeert iets later een goede aanval vanuit eigen helft dwars door het midden heen. Dit maal staat Guus Dicke op de goede plek en redt ADO Den Haag fantastisch waardoor de stand nog steeds op 0-0 staat.
Doordat ADO Den Haag de betere is in de wedstrijd kan het bijna niet uitblijven dat men gaat scoren. En dat gebeurt dan ook eindelijk voor ADO Den Haag in de 27ste minuut. Een goed opgezette aanval vanaf de linkerkant via Calvin Furtado wordt uiteindelijk afgemaakt door Jordan Gout die dus de 0-1 kan inschieten. ADO Den Haag merkt dat de ban is gebroken en gaat direct op jacht naar meer doelpunten. Willem II doet er alles aan om de schade te beperken. En daardoor gaan beide teams rusten met een 0-1 stand in het voordeel van ADO Den Haag.
Na de rust begint ADO Den Haag matig waardoor de thuisploeg genoeg kansen weet te creëren maar gelukkig nog niet weet te scoren. Naarmate de minuten wegtikken komt ADO Den Haag weer beter in het spel en na 43 minuten kan Jordan Gout zijn tweede van de wedstrijd gaan maken maar zijn schot gaat maar net naast. Na 47 minuten spelen brengt Willem II de stand toch gelijk tot 1-1 door 1 van de weinige kansen die de thuisploeg creëert te benutten. Om met winst naar huis te gaan moet ADO Den Haag op jacht naar doelpunten en die vallen dan ook. In de 53ste minuut scoort ADO Den Haag via Calvin Furtado die de 2-1 op het scorebord zet. ADO Den Haag kan zelfs de voorsprong vergroten tot 2 maar Chris Duncan schiet helaas op de lat en in de rebound weet Jordan Gout net niet goed richting aan de bal te geven. Na weer een goed opgezette aanval met Jordan Gout en Jeroen Haars gaat laatst genoemde goed het strafschopgebied in en wordt onreglementair neergehaald waardoor ADO Den Haag een penalty toegekend krijgt. Nassef Chourak eist de bal op en weet de Hagenezen op een 3-1 voorsprong te zetten. Door het goede spel van ADO Den Haag komt men bijna niet meer in de problemen en weet zelfs de stand nog op 4-1 te zetten door Finn Dicke die zeer beheerst via de korte hoek inschiet. Ondanks het betere spel weet Willem II haast nog te scoren vlak voor tijd maar Guus Dicke keept een uitstekende wedstrijd en weet de thuisploeg van het scoren te houden.