Zaterdag 7 april, tijdens de eerste echte mooie lentedag, moest ADO Den Haag O15 zich opmaken voor de wedstrijd tegen Ajax O15 in Amsterdam. ADO Den Haag, dat aan een fantastische reeks bezig is met overwinningen op AZ en FC Volendam, was er alles aan gelegen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Immers staat er voor beide teams wel het één en ander op het spel. Voor ADO Den Haag de felbegeerde plekken bij de eerste acht en voor Ajax het kampioenschap. Na het eerste fluitsignaal door scheidsrechter Kamphorst, die overigens een goede wedstrijd heeft gefloten, werd de toon gelijk gezet. Ajax had meer balbezit en in de eerste 20 minuten kon ADO Den Haag er maar sporadisch uitkomen.
De verdediging van ADO Den Haag hield echter goed stand. In de 26e minuut lukt het Delano Costella de bal op Pharell de Macker te spelen, die handig achter de verdediging vandaan kon komen. De vlag bleef naar beneden en Pharell de Macker kon zo de 0-1 beheerst intikken. In de 30e minuut kreeg Pharell de Macker zijn tweede kans via een vrije trap, maar de bal gaat net via de bovenkant van de lat over. Als dan het rustsignaal dan bijna klinkt, krijgt Ajax een dot van een kans op de gelijkmaker, maar ziet de bal op de paal stuiten. Ruststand 0-1.
Na rust wist ADO Den Haag zeker dat Ajax nog aanvallender zou gaan spelen, dus was het team gewaarschuwd. Ook de tweede helft was Ajax meer in balbezit dan de Hagenaars en werd gevreesd voor de gelijkmaker. Kansen kreeg Ajax ook, wanneer de aanvaller van Ajax alleen voor keeper Lars Wassenaar komt blijft de laatste superkalm en red de inzet. Toch krijgt Ajax zijn gelijkmaker. In de 60e minuut wordt het 1-1 door Youri Regeer nadat hij bijna onderuit gehaald wordt, weet hij zich al struikelend op te richten en uiteindelijk de bal binnen te schieten. ADO Den Haag richt zich op en laat zien dat hard werken loont. Het in stelling brengen van de snelle buitenspelers levert zelfs in de 68e minuut een goal op. Tino Dimitrijevic kan de bal voorzetten op Abdulrahman Sango en die aarzelt niet en tikt de 1-2 in. Dan duren de laatste minuten erg lang, maar klinkt uiteindelijk het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd. Een fantastische overwinning voor de mannen van Hogendorp en Koswal. Natuurlijk was het Ajax dat veelvuldig aan de bal kwam, maar zij konden niet voor gevaar zorgen. Ajax kon geen moment in de wedstrijd komen door toedoen van het goed georganiseerd blijven voetballen van ADO Den Haag en het handhaven van de vooraf besproken tactiek. Een geweldige teamprestatie en het gehele team verdient dan ook alle complimenten. Zaterdag a.s. wacht de confrontatie met FC Den Bosch thuis.

Opstelling: Lars Wassenaar, Steven Frankhuizen (67. Yassine Ben Salah), Jay Raghoebarsing, Rajiv Wentholt, Mika Lommers (70. Sam Li), Finn van Breemen, Pharell de Macker, Anthony Costella, Delano Costella (65. Chris van Eck), Khallil Dahmani (50. Tino Dimitrijevic), Abdulrahman Sango