ADO Den Haag O19 heeft vandaag een terechte nederlaag geleden tegen AZ O19. De Hagenezen begonnen heel slap aan de wedstrijd en het was aan doelman Youri Schoonderwaldt, die met enkele knappe reddingen, te danken dat de stand lang 0-0 bleef. Na 24 minuten was er voor hem ook geen houden meer aan toen de spits op het randje van buitenspel alleen op hem af kon gaan en de 1-0 wist te maken. Vlak voor rust weet ADO Den Haag eigenlijk voor het eerst gevaarlijk te worden maar Noah van Geenen weet zijn hoofd niet voldoende tegen de bal te krijgen zodat deze naast het doel beland. In de toegevoegde tijd van de eerste helft zijn de Hagenezen slordig in de opbouw en AZ weet hier dankbaar van te profiteren 2-0.
In de tweede helft gebeurd er lange tijd niets. ADO Den Haag probeert het wel maar weet niet echt gevaarlijk te worden en AZ hoeft niet echt meer. Toch komt AZ op 3-0 wanneer een voorzet van rechts simpel wordt binnengetikt. De wedstrijd lijkt op dat moment gespeeld maar in de laatste tien minuten krijgt ADO Den Haag ineens de geest en rijgt een aantal grote mogelijkheden aan een. Het is alleen Achraf Douiri de na slecht uitverdedigen van de doelman weet te profiteren en daarmee de eindstand op 3-1 bepaald.

Opstelling: Youri Schoonderwaldt, Ilounga Pata (46e Mohammed Chih), Jean Fritz Boom (46e Lucas Leverland), Noah van Geenen, Tyrone Owusu, Maarten Rieder, Rabbi Mwenda (63e Anthony Roeg), Lorenzo van Kleef ( 51e Ousmane Barry), Yahya Boussakou, Hugo Botermans (46e Achraf Douiri), Emre Bilgi