Vandaag stond een uitwedstrijd in Rotterdam op het programma voor ADO Den Haag O14 bij Excelsior. Vanwege de vele blessures was het elftal zeer afgeslankt voor deze wedstrijd maar kreeg het de ondersteuning van 4 spelers uit de O13. Het was voor deze tijd van het jaar al een zeer hoge temperatuur waar de spelers best wel wat moeite mee hadden. In de eerste tien minuten van de wedstrijd had de thuisploeg iets het overwicht maar waren er nog niet veel spannende momenten te zien voor beide doelen. Bij de eerste drinkpauze i.v.m. de warmte stond het nog steeds 0-0. Na deze korte onderbreking ging Excelsior steeds meer de boventoon voeren in deze wedstrijd. Het blijft 0-0 maar het is nog steeds een leuke en spannende strijd om te zien. In de 27ste minuut moet doelman Guus Dicke aan de bak en hij weet zijn doel schoon te houden. De kansen verhouding in het veld na de eerste helft was wel in het voordeel van de thuisploeg maar ADO Den Haag kan het toch op 0-0 houden tot de rust.
In de tweede helft gaan beide elftallen op jacht naar de openingstreffer maar ADO Den Haag laat zien dat het over veel talent beschikt. Dat resulteert dan ook in de 42ste minuut in de voorsprong voor ADO Den Haag door een fantastische steekpas van Nassef Chourak naar Sofyan el Hannoudi die op een zeer sublieme wijze afrond en de 0-1 voor ADO Den Haag op het scorebord zet. De voorsprong is misschien tegen de verhouding in maar voor de bezoekers gaf het meer kracht voor de wedstrijd. Natuurlijk ging Excelsior er alles aan doen om de stand weer recht te trekken en dat probeerde ze te doen door de lange bal te gaan spelen. Dat hield in dat ADO Den Haag steeds onder de druk moest uitspelen en het ook goed om te zien was dat de spelers van O13 ook heel goed hun mannetje stonden. Met nog 10 minuten te spelen wisten de Hagenezen dat het heel lastig ging worden om uiteindelijk de overwinning over de eindstreep te trekken. ADO Den Haag weet zelf in de 62ste minuut via Jordan Gout die goed achter zijn man vandaan komt de 0-2 te maken maar wordt terug gefloten vanwege buitenspel en blijft de stand maar 0-1. Mede door het goede keeperswerk van Guus Dicke en het goede teamwork van ADO Den Haag weet men de overwinning en de 3 punten mee te nemen naar Den Haag en staan ze op dit moment in de competitie op een zeer verdienstelijke 2de plaatst. De eerst volgende wedstrijd zal een thuiswedstrijd zijn tegen NAC Breda.