Op sportpark Woudestein stond, met zomerse temperaturen, de wedstrijd van ADO Den Haag O13 tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior op het programma. Met de 5-0 thuisoverwinning voor ADO Den Haag een paar weken geleden begonnen de Hagenzen met veel zelfvertrouwen aan deze wedstrijd. Binnen vijf minuten scoorde Fabiano Rust al het eerste doelpunt voor ADO Den Haag, na goed doorzetten en een prachtige steekpass van Joey Brandt. Niet lang na de aftrap, en door slecht uitverdedigen i.c.m. makkelijk balverlies op het middenveld stond het al  snel weer gelijk, 1-1. Niet veel later kwam, hetzij wat vroeg in de wedstrijd, het 'Haags Kwartiertje' van de Haagse spits, Fabiano Rust. Eerst tekende hij voor de 1-2, na een scheidsrechtersbal, en met de ietwat snel uit de startblokken geschoten Raydrian Cornelia, die de bal direct na de stuit de bal bij Fabiano Rust bracht en deze bedacht zich geen moment. Een tiental seconden voor het rustsignaal scoorde dezelfde Fabiano Rust zijn zoveelste hattrick door een prachtige lob over de Rotterdamse keeper heen te schieten. Zodoende gingen beide ploegen met 1-3 rusten.

In de 6e minuut van de 2e helft mocht ADO Den Haag een hoekschop nemen en de ingevallen Ties Fles ging achter de bal staan. Deze plaatste de bal bij de mee opgekomen aanvoerder, Nick Nagtegaal en hij schoot de bal in de vrije hoek. Ondanks de paar kansen die volgde aan beide kanten, veranderende de eindstand van 1-4 niet meer en ging ADO Den Haag onder 13 opnieuw met de overwinning ervandoor.