Nieuws & Verslagen

Verslagen

Vrijdagochtend 27 april is het zover, ADO Den Haag O15 staat klaar om te vertrekken naar Beijing (China) op uitnodiging van Beijing Guoan. De touringcar brengt het gezelschap naar de vertrekhal van Schiphol, waar het inmiddels al aardig druk is vanwege de meivakantie. Gelukkig had men voorrang bij het inchecken van de bagage en verloopt alles naar wens. Om 14:40 uur zitten de mannen van het trainersduo Hoogendorp/Koswal in het vliegtuig van China Southern Airlines en vertrok men richting Beijing, een vlucht van ruim 9 uur. Tijdens de vlucht werd ADO Den Haag van alle gemakken voorzien. Het team kon zich vermaken met films, spelletjes of uitgebreid de vluchtroute bekijken. Tussendoor werd er ook nog gegeten en gedronken. 
Na het diner gingen in ieder geval de lichten en luiken dicht van het vliegtuig en bij sommige spelers ook. Met nog een hele dag in het vooruitzicht werd door iedereen van het gezelschap geprobeerd om toch iets te kunnen slapen in verband met het tijdsverschil van 6 uur. De aankomsttijd was 00:15 uur Nederlandse tijd, maar in Beijing was dit 06:15 uur. Eénmaal geland duurde het wel even voordat iedereen door de douane was. Daarna was het een kwestie van koffers pakken en door naar de aankomsthal. 
Daar aangekomen werd de groep ontvangen door Paul van Lith, vergezeld van een batterij fotografen en ook was Beijing TV aanwezig om verslag te doen van de aankomst. Na de begroetingen, foto's en interviews kon het gezelschap door naar de bus. De meegereisde ouders werden door een busje vervoerd naar hun hotel en het team met staf werd vervoerd naar het hotel in de bus van Beijing Guoan. De busreis nam ook best wat tijd in beslag doordat het verkeer op de snelwegen aardig vastliep. Dat men zich hier in Beijing iets anders aan de verkeersregels houdt dan in ons kikkerlandje, werd al snel duidelijk. Automobilisten proberen elk gaatje te benutten om in te voegen en soms gaat het wel eens verkeerd.
Bejing is een hele grote stad en het is niet te bevatten dat hier 22 miljoen mensen wonen en werken. Na de busreis, kon ADO Den Haag eindelijk het hotel in. Ondertussen werd besloten dat het volledige team en de staf een wandeling zou maken naar het nabij gelegen trainingscomplex. Tegelijkertijd werd er door de teammanager en de meegereisde tolk Travis druk gecommuniceerd met het personeel om zo snel mogelijk de kamers beschikbaar te krijgen. Na de lunch werd er licht en ontspannen getraind. Inmiddels waren de meeste kamers al beschikbaar, dus kon iedereen zich lekker opfrissen en wat rusten voordat het diner werd geserveerd. Na het diner gingen de meesten toch direct naar hun kamer om te gaan slapen.

Zondag 29 April 2018:
Na een goede nachtrust, voor de één wat beter als voor de ander, werd er ontbeten in het hotel. Het aangeboden buffet bood voor iedereen wat wils. Voor de spelers een paradijs als ze zien dat er aan de muur enorme bakken met smarties en lollies staan, waarme menig zakje werd gevuld. In de ochtend werd er getraind op het kunstgras en werd een onderling partijtje gespeeld. Het is warm in Beijing en het voelt broeierig aan. Er wordt dan ook flink gedronken door de spelers en ook de staf wordt voorzien van flesjes water. Na de training stond de lunch alweer klaar, middels een buffet in een speciaal gereserveerde ruimte in het andere gebouw van het hotel. De lunch is voornamelijk warm eten, waarbij groente en fruit ook niet ontbraken. Gerechten waren o.a. voorzien van kip en rundvlees. Na de lunch konden de mannen zwemmen of hun vrije tijd anders besteden. Om 17:00 uur was het diner en daarna vertrok het gezelschap naar het stadion van Beijing Guoan voor het bijwonen van de wedstrijd tussen Beijing Guoan en Guizhou Zhicheng. Met wederom de bus van Beijing Guoan werd de rit naar het stadion gereden. Onderweg werd de diversiteit van gebouwen, straten en pleinen duidelijk en gaf het een kleine indruk van de grootte van de stad. Aangekomen bij het stadion trok de bus natuurlijk veel bekijks. Veel supporters namen foto's en sommigen durfden het aan om een selfie te maken met spelers en staf. De meegebrachte fotokaarten vonden hun weg bij de supporters van Beijing Guoan. In het immense stadion heerste een gemoedelijke sfeer en werd iedereen voorzien van een sjaal en een shirt van Beijing Guoan. De inmiddels gearriveerde ouders waren ook voorzien, zodat wij als nr. 12 mee konden juichen voor Beijing Guoan. In de rust stond het al 3-1 voor Bejing Guoan, maar in de tweede helft kwam Guizhou nog terug en werd het uiteindelijk 4-3. Dit tot opluchting van alle fans. Na afloop vond er nog een meeting plaats buiten het stadion met Chery Tjaronn, een oud ADO Den Haag speler, en nu uitkomend voor Guizhou Hengfeng Zhicher. Uiteraard moest iedereen even op de foto en Chery genoot zichtbaar van zijn haagse vrienden. 
Bij terugkomst in het hotel was het inmiddels alweer 23:00 uur en werden de kamers snel opgezocht om te gaan slapen. Nog maar net 2 dagen in China en er zijn al zoveel indrukken opgedaan. Alles is super georganiseerd en iedereen, zowel het team, de staf als de meegereisde ouders worden flink in de watten gelegd. Vandaag staat er nog een bezichtiging op het programma en morgen de eerste wedstrijd. 

Deel dit item