Op dinsdagmiddag 13:00 uur moest ADO Den Haag O17 aantreden tegen NAC Breda O17. NAC Breda is een tegenstander die voor ADO Den Haag echt wel te verslaan is. Dit bleek, ondanks de 1-3 nederlaag, in de thuiswedstrijd. Net als bij de vorige wedstrijden van ADO Den Haag O17 was het de bedoeling dat er weer op een bepaalde manier druk werd gezet. Doordat dit bij de vorige wedstrijden niet helemaal goed ging, was het aan de spelers te laten zien dat ze deze manier van druk zetten wel begrijpen. De eerste helft kabbelde een beetje voort zonder dat er echte kansen waren voor beide ploegen. NAC Breda kreeg de meeste kansen, alleen kwam ADO Den Haag er soms ook erg goed uit door middel van een goede en snelle omschakeling. Uiteindelijk werd er gerust met een 2-0 voorsprong in het voordeel van NAC Breda. De doelpunten ontstonden mede door slechte communicatie in de achterhoede van ADO Den Haag. Net als bij de meeste wedstrijden kreeg ADO Den Haag in de laatste minuut van de eerste helft de 2-0 tegen waardoor men weer met een rotgevoel de kleedkamer op ging zoeken.
In de rust gaf trainer Mark Schuur aan dat er volgens een andere tactiek moest worden gespeeld. Het was de bedoeling dat ADO Den Haag ging inzakken en zodoende NAC Breda rond de middenlijn opving. Dit is een logische keuze aangezien de manier van druk zetten in de eerste helft niet altijd helemaal goed werd uitgevoerd. Er werden ook gelijk 2 wissels toegepast. Sem Steijn en Joppe Dekker kwamen in het veld voor Amin Essabri en Jair Blaaker. Uiteindelijk pakte deze tactiek best goed uit want NAC creëerde erg weinig kansen meer. Aan de andere kant creëerde ADO Den Haag ook niet veel kansen. De tweede helft was voor de neutrale toeschouwer dus minder aantrekkelijk als de eerste. Desondanks heeft ADO Den Haag zich in de tweede helft goed staande gehouden. Toen Carlo de Gelder in de 72ste minuut een stomme overtreding maakte en hierdoor een terechte rode kaart ontving was de wedstrijd al helemaal gespeeld. Met 10 tegen 11 was het dus vooral zaak om zo min mogelijk tegendoelpunten meer te krijgen. Uiteindelijk is dit ook gelukt en floot de uitstekend leidende scheidsrechter D’Onorio af bij een 2-0 eindstand in het voordeel van NAC Breda. Met 2 punten uit 14 wedstrijden is het helaas zo goed als duidelijk dat ADO Den Haag O17 volgend seizoen geen Eredivisie gaat spelen. Het is erg jammer dat het elke wedstrijd ‘net niet’ is geweest. Als het dubbeltje iets meer de kant van ADO Den Haag was opgevallen had de ranglijst er waarschijnlijk iets anders uit gezien.
Aankomende zaterdag speelt de O17 een thuiswedstrijd tegen FC Emmen O17. De heenwedstrijd werd met 3-3 gelijk gespeeld. FC Emmen moet voor ADO Den Haag een ploeg zijn die te verslaan is. De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 13:30 op het jeugdcomplex van ADO Den Haag.