Nieuws & Verslagen

Verslagen

Maandag 30 April 2018:
07:00 uur, de wekker gaat op 19 kamers tegelijkertijd. Douchen, haren in de plooi en op naar het prima verzorgde ontbijt. Het eerste onderdeel van de dag is een training op het kunstgrasveld. Beide keepers worden onder handen genomen door Theo Massa, terwijl de overige spelers in 2 groepen trainen bij Rick Hoogendorp en Leo Koswal. Na de inspanningsoefeningen wordt er nog een korte wedstrijd gespeeld.
Daarna weer douchen, lunchen en dan de bus in. Vanmiddag staat een bezoek aan het Olympisch Stadion op het pogramma. Daar waar helden zijn ontstaan door hun prestaties. Het is de vraag of die helden van de Olympische Spelen grotere helden zijn dan het O15 team. Foto’s, selfies, het uitdelen van hun eigen fotokaarten, de mannen van O15 hebben het maar druk met al die aandacht van lachende chinezen. Kortom, een heldenstatus voor de boys van O15. 


Uiteindelijk op weg naar het stadion. Onder begeleiding van onze tolk, die tijdens de wandeling allerlei bijzonderheden vertelt, komt de groep aan bij de ingang van het stadion. Eenmaal binnengekomen in het zogenoemde “vogelnest” vallen de monden letterlijk open. Een meer dan indrukwekkend sportcomplex.



Na het nemen van foto’s door spelers, ouders en staf toog het gezelschap weer op naar het hotel. Tijdens ons bezoek aan het stadion werd er door Ron Kenter druk gesproken over het scoutingbeleid bij Beijing Guoan. 
Na het diner konden de spelers nog wat zwemmen en daarna bijtijds naar bed.

Dinsdag 01-05-2018
Vandaag staat de eerste wedstrijd op het programma tegen Beijing Guoan O16. Het team uit Beijing is fysiek wellicht sterker en zeker groter dan onze jongens van ADO Den Haag O15, maar deze laatste laat zich zeker niet het kaas van het brood eten. Na een paar kansen en een bal op de lat van Pharell de Macker, is het toch Beijing dat de score weet te openen in de 10e minuut, 1-0. Toch weet ADO Den Haag O15 zijn eigen spel te blijven spelen en lukt het vlak voor rust om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Emre Ates kopt de bal in vanuit een genomen corner door Pharell de Macker, 1-1. Na rust lukt het ADO Den Haag O15 zelfs de voorsprong te nemen, nadata Khallil Dahmani de keeper kansloos laat na een voorzet van Sam Li. Als in de extra tijd Beijing Guoan de 2-2 in schiet, zit de wedstrijd erop. ADO Den Haag O15 heeft uiteindelijk toch goed gevoetbald en gezien het krachtsverschil een mooi gelijkspel gespeeld.

Na de wedstrijd werd de lunch genuttigd en ging de hele groep, onder begeleiding van Travis onze tolk, richting Silk Market. Silk Market is een winkelcentrum van vijf etages waar van alles te koop is. Van kleding tot juwelen, van speelgoed tot electronica. Het mooie is wel dat bij elke aankoop flink kan, sterker nog, moet afdingen. Dit spelletje beviel de jongens zeer goed en menigeen kon voor een aardig prijsje zijn souvenirs bij elkaar sprokkelen. Terug in de bus stonden er dan ook diverse tassen vol met allerlei electronica, horloges en echt leuke souvenirs. Na terugkomst en het diner werd er wederom gezwommen en naar bed. Morgen staat het bezoek aan de muur op het programma.

Deel dit item