Afgelopen zaterdag op bevrijdingsdag stond voor ADO Den Haag onder 13 de uitwedstrijd tegen de Nijmegen Eendracht Combinatie op het progamma. Na onderlinge overleg en met toestemming van alle betrokkenen ving de wedstrijd op het jeugdcomplex van de amateurvereniging 'Eendracht', ipv 10.00, pal naast stadion 'de Goffert' om 12.00 aan! Het
 eerste kwartier/20 minuten ging nagenoeg gelijkwaardig op, met een licht overwicht voor de Hagenaars. Ook met over en weer kansen. De eerste doelkans was voor de gastheren uit Nijmegen, maar de ADO doelman, Rens Scheenstra keerde de bal goed. De eerste kans van de gasten uit Den Haag was voor rechtsbuiten Raydrian Cornelia, maar ook deze stierf in spreekwoordelijke schoonheid. Even erna kreeg dezelfde speler weer 2 opgelegde, 1 op 1 kansen, maar ook nu lag de Nijmeegse keeper in de weg. In de 16e minuut was het Raydrian Cornelia, deze keer als aangever, die de bal aan zijn maatje in de spits, Fabiano Rust, nog net op eigen helft staand, en met de bal aan de voet nog zo'n 40 meter af moest leggen om in de buurt van het vijandelijke gebied moest komen, en toch de keeper passeerde en in het lege duel schoot, 0-1. Binnen 3 minuten stond het alweer gelijk. ADO Den Haag liet zich niet van de wijs brengen en gaven op 1 manier het juiste, en zeker ook professionele manier antwoord. In ieder geval nog voor de rust de voorsprong terugbrengen. Het was linksbuiten, Lorenzo Maasland die de bal, al dan niet per ongeluk, op zijn rug kreeg, na een corner van Nani Bryson en de bal pardoes in het NEC-doel verdween, 1-2 vlak voor het rustsignaal.
In de 2e helft, met nog meer druk naar voren en een paar wissels, waaronder de onder 12 spelers, Maikey Houwaart en Figo de Voogd die bijna moeiteloos invielen en samen met de rest van het team de winst naar hun toe trokken. Kortom het werd het 'Haags halfuurtje'. Fabiano Rust mocht een paar minuten na de aftrap aanleggen voor de 1-3 watgeen ook lukte. Een van de mooiste goals was van Raydrian Cornelia, die de bal van de rechterkant van het veld, nog net voorbij de punt van het 16 metergebied over de keeper plaatste en de bal via de binnenkant van de 2e paal, de doellijn passeerde. Vervolgens was het de beurt aan de Haagse spits, Fabiano Rust die hard op weg is om topscorer van deze competitie te worden. Eerst kreeg hij nog een strafschop mee, omdat hij in het 5 meter gebied aan zijn shirt werd getrokken. Deze werd feilloos benut door aanvoerder, Nick Nagtegaal en die zette de 1-5 op het scorebord. In het kwartier hierna wist Fabiano Rust, soms in zijn eentje en een paar keer met hulp van zijn teamgenoten, 4 keer achter elkaar te scoren. Een dubbele hattrick was een feit. Hierdoor kwam de eindstand op een prachtige 1-9 overwinning voor ADO Den Haag onder 13.