Op Bevrijdingsdag moest ADO Den Haag O17 aantreden tegen de leeftijdsgenoten van FC Emmen. FC Emmen is een ploeg die ADO Den Haag absoluut moet kunnen verslaan. In de uitwedstrijd in het stadion van FC Emmen was ADO Den Haag de betere ploeg. ADO Den Haag speelde daar helaas gelijk, al gaf dat de verhoudingen van de wedstrijd niet op de juiste manier weer. Vandaag was het dus zaak dat de O17 zich ging herpakken en vol voor de overwinning ging strijden.
Al heel snel was het spelbeeld duidelijk. ADO Den Haag was de ploeg die het spel moest gaan maken. FC Emmen probeerde om ADO Den Haag via de omschakeling te bestrijden. ADO Den Haag begon voortvarend aan de wedstrijd en scoorde in de 2de minuut van de wedstrijd al de 1-0. Rini van der Walt had een goede actie in huis en legde de bal vanaf de achterlijn af op Sem Steijn. Laatstgenoemde hoefde de bal alleen maar tegen de touwen te schieten. In de 5de minuut kreeg wederom Sem Steijn een kans om de 2-0 binnen te schieten. Helaas ging dit schot voorlangs. ADO Den Haag gaf met deze kansen aan dat ze vol voor de overwinning wilde gaan. Het bleef kansen regenen, waaronder in de 20ste minuut waar Joppe Dekker op het doel van FC Emmen schoot. Weer bracht de doelman van FC Emmen redding. Nu was het voor ADO Den Haag toch echt tijd voor de 2-0. Amin Essabri bracht de bal voor op Rini van der Walt. Laatstgenoemde zorgde voor de verdiende 2-0. Nu ging het hard in de score aangezien Joppe Dekker er 2 minuten later ook 3-0 van maakte. Joppe Dekker had een erg hard schot in huis en verschalkte daarmee de doelman van FC Emmen. De kansen bleven maar komen voor ADO Den Haag. Helaas werden niet al deze kansen benut, aangezien het dan al met 6-0 voor had kunnen staan. FC Emmen creëerde in de 1ste helft 1 kans en deze ging er ook gelijk in. In de extra tijd van de 1ste helft schoot Jeroen Welles de Emmenaren naar een 3-1 score.
In de rust van deze wedstrijd gaf trainer Mark Schuur aan dat hij erg tevreden was over het vertoonde spel. Wel was hij niet te spreken over de gevallen tegengoal en de vele kansen die de O17 onbenut lieten. Zaak was dus dat ADO Den Haag er in de 2de helft voor ging zorgen dat het geen tegendoelpunten meer tegen zou krijgen en er nog een aantal doelpunten gescoord zouden gaan worden. Een mooie uitdaging voor de mannen van ADO Den Haag. Er werd 2 keer gewisseld door ADO Den Haag O17. Donmellow le Couvreur en Evan Rottier kwamen in het veld voor Danté Roethof en Joppe Dekker.

Ook na rust bleef ADO Den Haag druk houden op de spelers van FC Emmen. In de 42ste minuut had de ingevallen Evan Rottier een goede voorzet in huis en bracht Amin Essabri in staat om een doelpunt te maken. Helaas voor de nummer 8 van ADO Den Haag ging zijn kopbal naast het doel van FC Emmen. Niet veel later loste Rini van der Walt een schot op de lat van FC Emmen. De bal spatte uiteen op de lat, waardoor de 4-1 niet genoteerd kon worden. In minuut 49 kon Sem Steijn zijn 2de doelpunt van de middag maken. Erg mooi was het om te zien dat de samenwerking tussen spits Evan Rottier en de nummer 10 Sem Steijn erg goed verliep in de tweede helft. Voor het volgende doelpunt combineerde Evan Rottier en Sem Steijn weer uitstekend door de verdediging van FC Emmen heen. Sem Steijn kon zijn 3de doelpunt maken, wat uiteindelijk een hattrick opleverde. Het is een hele opsteker dat ADO Den Haag op een 5-1 voorsprong kwam. In de 64ste minuut kreeg FC Emmen nog een kans. Julien van Nes bracht echter goed redding op een schot van net buiten het strafschopgebied. In de omschakeling kon Amin Essabri de 6-1 aantekenen. In de 71ste minuut was het wederom Amin Essabri die een doelpunt mocht gaan maken. Deze speler, die sowieso een hele goede wedstrijd speelde, schoot de bal achter de doelman van FC Emmen en zorgde daardoor voor een 7-1 tussenstand. Toen Sem Steijn in de 75ste minuut een erg mooie lob in huis had dacht een ieder dat de 8-1 genoteerd kon gaan worden. Dit was een onwijs mooie poging die helaas niet werd beloond met een doelpunt. Nog geen minuut na dit moment was het weer Sem Steijn die een prima actie in huis had en daarmee een schotkans voor zichzelf creëerde. Dit schot spatte uiteen op de paal. Na exact 80 minuten besloot de scheidsrechter van dienst af te fluiten.
ADO Den Haag mag super tevreden zijn over het vertoonde spel. Dit moet een onwijze opsteker zijn naar de overige wedstrijden in de competitie en o.a. nog de halve finale in het bekertoernooi.