In de strijd op de 3
e plaats in de voorjaars competitie komen de leeftijd genoten van Vitesse O16 op bezoek in het Haagse. Na de wedstrijd tegen AZ van vorige week waarin een 2-0 achterstand werd omgezet in een 3-2 voorsprong, uiteindelijke werd het nog 3-3, was er de nodige zelfvertrouwen getankt. Voor de trainers Martijn Reuser en Joep Breimer was er dan ook weinig aanleiding om de opstelling aan te passen. Met uitzondering van Samir Bouchattaui, hij speelde met O17, en werd vervangen door Jesse Spaans werd er met de zelfde basisopstelling gestart.
De eerste mogelijkheden waar voor de jonge ooievaars. De inzetten waren niet zuiver genoeg of de doelman van Vitesse was de situatie meester. Steyn Wijsman was het dichtstbij om de score te openen maar kon de strakke vrije trap van Jesse Spaans niet tot doelpunt promoveren. Halverwege de 1e helft komt ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong als de getrainde vrije trap perfect wordt uitgevoerd door Jesse Spaans en Jesse Reinders. Waarbij Jesse Reinders de bal schitterend achter de doelman schiet. Tot het doelpunt hadden de jonge ooievaars het spel redelijk onder controle. Langzamerhand ging Vitesse de wedstrijd meer en meer domineren. Vlak voor rust werd dit ook in doelpunten uitgedrukt. Eerst was er een scrimmage voor het doel waar uiteindelijke de Vitesse aanvaller als winnaar uit kwam, 1-1. Het werd echter nog erger want ook de 1-2 viel nadat een aanvaller van Vitesse vrij de bal achter Hugo Wentgens kan inschieten.

De tweede helft probeert ADO Den Haag de wedstrijd weer te gaan domineren maar tot echt uitgespeelde kansen. Even lijkt het er op dat ADO Den Haag de wedstrijd uit de handen ziet glippen als na een slippertje in de laatste linie Vitesse de 1-3 op het scorebord zet. Binnen enkele minuten na deze domper weet Evan Rottier met 2 doelpunten binnen een minuut de 3-3 op het bord te zetten. Eerst weet hij met een mooi schot de 2-3 aan te tekenen. De 3-3 wist hij na een actie van Zakaria Amallah achter de doelman te werken. Even leek het er op dat het nog mooier werd maar enkele minuten later werd zijn kopbal gered door de doelman. Hierna waren er aan beide kanten nog mogelijkheden maar daar werd niet meer uit gescoord zodat er wederom een 3-3 gelijk spel op het bord stond.

Door dit resultaat is de 3e plaats uit zicht geraakt. Voor ADO Den Haag O16 rest alleen nog een uitwedstrijd tegen Utrecht. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 22 Mei, aanvang 18.30u. In deze wedstrijd kunnen de jonge ooievaars een kroon gaan zetten op een fantastisch seizoen waar in mooie wedstrijden zijn gespeeld.

Opstelling ADO Den Haag O16: Hugo Wentges (64e David van der Riet), Denso Kasius, Steyn Wijsman, Zakaria Amallah, Dave Star (41e Sem Zeeman), Jesse Reinders, Danyell Sikkens( 45e Jay Huis), Jesse Spaans, Evan Rottier, Atilla Agirman (55e Faissal Zefri), Jurmain Blanchard.