Op vrijdag 11 mei 2018 ging ADO Den Haag O14 op weg naar Leusden voor het Greencrowd toernooi bij v.v. Woudenberg. Door loting was ADO Den Haag ingedeeld in poule B met een paar leuke tegenstanders. De eerste tegenstander was Zulte Waregem uit België. ADO Den Haag begint sterk aan de wedstrijd alleen vergeet het zichzelf te belonen en staat het na 10 minuten spelen 1-0 voor Zulte Waregem die wel slimmer om gaan met hun kansen. ADO Den Haag moet op jacht naar de gelijkmaker maar voor rust lukt dit nog niet. De tweede helft gaat vurig van start en ADO Den Haag weet de stand gelijk te maken dankzij een doelpunt van Sofyan el Hannoudi die goed in schiet. Ondanks dat ADO Den Haag de tweede helft domineert weten de tegenstanders uit belgie ook goed hun mannetje te staan. Echter, ADO Den Haag weet met de vele kwaliteiten van het team een goede aanval op te zetten en via Nassef Chourak de 2-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Na nog een paar goede kansen voor ADO weten de Belgen toch nog te scoren en eindigt de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

De 2de wedstrijd was gepland tegen FC Groningen en ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd want na twee minuten spelen was daar al de eerste kans op scoren via Chris Duncan maar hij schiet helaas over. ADO Den Haag weet  wel de score te openen bij de volgende kans, via een goede assist van Nassef Chourak naar Finn Dick en hij maakt de 1-0. Daardoor wordt Groningen wat feller in de duels op jacht naar de gelijkmaker. ADO Den Haag is beduidend beter en moet al zeker op meer doelpunten staan maar gaan te onzorgvuldig om met de kansen. Na de nodige woorden van de trainer gaat ADO Den Haag zeer sterk van start na rust en weet Sofyan el Hannoud in minuut 18 de 2-0 te scoren. Met nog een paar minuten te gaan merk je dat Groningen feller wordt in de duels en zeker voor hun nog de eer willen redden om een doelpunt te scoren. ADO Den Haag weet echter deze wedstrijd op een zeer professionele wijze uit te spelen en wint met 2-0 deze wedstrijd.

De laatste wedstrijd van deze eerste dag stond gepland tegen Blackburn Rovers uit England. De wedstrijd begint vrij matig omdat ADO Den Haag al 2 wedstrijden in de benen heeft zitten en na 4 minuten kan de ploeg uit England op voorsprong komen maar de bal gaat net voor langs. Beide teams zijn aardig aan elkaar gewaagd want bij rust is de stand nog steeds 0-0. De tweede helft moet er een tandje bijgezet worden wil ADO Den Haag voor de tweede dag een gunstige positie behalen voor het verdere verloop van dit goed opgezette toernooi. Blackburn Rovers weet echter het spel meer naar zich toe te trekken en ADO Den Haag weet er niet goed mee om te gaan waardoor de Engelsen op 1-0 komen. Dus gaat ADO Den Haag na de aftrap direct op zoek naar de gelijkmaker en nog geen minuut later weet Sofyan el Hannoudi de bal goed voor te zetten en Chris van Eck kopt de bal prachtig mooi in en is de stand weer gelijk 1-1. Na het doelpunt van ADO Den Haag zijn de tegenstanders even van slag af maar hiervan weten de Hagenaars niet te profiteren. Door het beste doelsaldo is ADO Den Haag als eerste in de poulefase geëindigd. Met een goed gevoel gaan de boys lekker onder de douche en daarna mogen ze gaan avondeten en na het eten richting het Landgoed/Hotel I.S.V.W. voor een goede nachtrust.

Op de tweede dag om 07.15 uur moesten de spelers weer paraat staan voor vertrek naar het toernooi complex om eerst te gaan ontbijten en daarna om te kleden voor de eerste kruisfinale tegen het Belgische Westerloo. De wedstrijd begint met veel goede moed maar niet scherp genoeg voorin waarin de tegenstander wel scherper is en na 4 minuten spelen de score opent en ADO Den Haag op 1-0 achterstand zet. Daardoor wordt het team wakker geschud en zet er een tandje bij en weet  niet veel later de stand gelijk te trekken via Fabian Hilpert die goed inschiet vanaf de de rand van het strafschopgebied. Na de gelijkmaker weten beide teams geen scoringskansen te creëren en gaan rusten met een 1-1 stand. De tweede helft word er van beide kanten veel strijd geleverd om op jacht te gaan naar de winnende treffer. Beide teams zijn heel goed aan elkaar gewaagd en het is echt zo’n wedstrijd van wie nu scoort is zeker de winnaar. Het is zeker goed om te zien dat de jongens laten zien dat er veel op het spel staat om uiteindelijk de finale te kunnen bereiken. De wedstrijd eindigt echter in een gelijkspel.

Deze tweede wedstrijd van de kruisfinale tegen KVC Westerlo wordt bepalend voor beide om uiteindelijk de finale te bereiken. Net als in de eerdere wedstrijd tegen Westerlo worden ook in deze wedstrijd veel strijd in de duels gespeeld. Na een kwartier spelen komt ADO Den Haag vanuit een hoekschop op 1-0 door Nassef Chourak. Nog geen minuut later brengt ADO Den Haag nog voor de rust de stand op 2-0 via Jordan Gout die mooi diagonaal inschiet. In deze tweede helft moet ADO Den Haag goed scherp blijven want de Belgische tegenstander zal natuurlijk aan een flink slotoffensief beginnen. ADO Den Haag heeft het zeker lastig maar doet er alles aan om deze overwinning over de streep te trekken. Dat gebeurt ook als vlak voor tijd als Nassef Chourak met een goede voorzet van Rick de Groot de 3-0 voor op het scorebord zet. Daarmee is de finaleplaats een feit geworden.

De tegenstander in de finale is geworden het team van Vitesse uit Arnhem, wat zeker voor ADO Den Haag geen onbekende is. Het is 12.35 uur en de finale gaat van start tussen Den Haag en Arnhem. Na 3 minuten krijgt ADO Den Haag de eerste mogelijkheid uit een vrije trap genomen door Nassef Chourak maar hij schiet over. Beide ploegen laten merken dat ze met die grote cup naar huis willen. Na 8 minuten krijgt Vitesse een hele grote kans om te scoren maar Guus Dicke red uitstekend en houd de stand op 0-0. Door knullig balverlies weet Vitesse daar goed van te profiteren en maakt voor de 1-0. Dit is tevens de ruststand. ADO Den Haag heeft nog een Haags Kwartiertje om het tij te keren en om als winnaar op het podium te komen. Die droom wordt waarschijnlijk niet werkelijk om dat Vitesse het betere van het spel heeft en wel beter met hun kansen om weet te gaan. Vitesse weet de stand op 0-2 te zetten in hun voordeel. ADO Den Haag moet nu proberen om de schade beperkt te houden en wellicht proberen de eer te redden om toch nog in deze finale wedstrijd een doelpunt te maken. Vlak voor tijd weet ADO Den Haag bijna de aansluiting te maken maar Finn Dicke komt net een haarlengte tekort. Vitesse bllek in de finale een klein maatje te groot maar desondanks kan ADO Den Haag terug kijken op een fantastisch goed gespeeld toernooi. Met als eindresultaat de 2de plaats.