ADO Den Haag O.17 heeft in de laatste uitwedstrijd van dit seizoen zijn 2e overwinning van 2018 behaald. Tegen FC Utrecht O.17 werd er met 2-4 gewonnen. Voor FC Utrecht stond er in tegenstelling tot ADO Den Haag nog wel degelijk wat op het spel, de mannen van trainer Ruud Heus moesten winnen om de 6e plaats veilig te stellen die recht geeft om volgend seizoen in de eredivisie B-junioren te mogen spelen. FC Utrecht begon voortvarend aan de wedstrijd en probeerde ADO Den Haag direct vast te zetten op eigen helft. Dat leverde na 5 minuten de 1e Utrechtse corner op die net voorlangs ging. In de 8e minuut kwam ADO Den Haag, bij de eerste de beste corner op voorsprong, Daan Hartemink kopte bij de 2e paal raak. (0-1) Hierna was FC Utrecht het spoor even bijster wat weer mogelijkheden gaf voor de ploeg van trainer Mark Schuur, die zijn selectie aardig had moeten aanvullen met spelers van O.16 door schorsingen en blessures in de O.17. In de 13 minuut kwam ADO Den Haag op 0-2 door een goed schot van Sem Steijn. Hierna probeerde FC Utrecht nog wel om terug in de wedstrijd te komen, maar verder dan een kopbal over het doel van Julien van Nes en een schot in het zijnet kwamen zij niet. Daar in tegen kwam ADO Den Haag wel verder uit een voorzet van Jurmain Blanchard schoot Sem Steijn de 0-3 binnen. Hierna hield ADO Den Haag de wedstrijd gemakkelijk onder controle. Pas in de 31 minuut kon FC Utrecht iets terug doen en scoorde het via Djevencio van der Kust de 1-3. Echter 1 minuut voor rust bracht Sem Steijn( zijn derde treffer in deze wedstrijd) met een prachtige vrije schop de marge weer op 3en de ruststand op 1-4. In de 2e helft was het FC Utrecht dat het initiatief nam, maar ADO Den Haag hield eenvoudig stand. Dat FC Utrecht in de 63 minuut nog op 2-4 kwam via Sem van Zwieten was meer voor de statistiek. Woensdag speelt ADO Den Haag de halve finale van de beker uit tegen NEC/FC Oss O.17 (aanvang 18.30 uur) en zaterdag is de laatste thuiswedstrijd tegen FC Twente O.17 (aanvang 14.30 uur).