ADO Den Haag O16 moest midweeks in Utrecht aantreden om de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen tegen de leeftijdgenoten uit de Domstad. De mannen van trainers Martijn Reuser en Joep Breimer hebben het altijd lastig tegen Utrecht dit seizoen. Zo werden de eerder gespeelde wedstrijden gelijk gespeeld of nipt gewonnen. Met een volledige selectie werd aan deze klus begonnen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander zonder dat er 100% kansen gecreëerd werden. Het dichtstbij de openingstreffer was Atilla Agirman maar zijn schot gaat naast het doel van FC Utrecht. Hierna heeft FC Utrecht O16 ook een mogelijkheid om de score te openen maar David van de Riet kan nog redding brengen. Halverwege zal FC Utrecht O16 toch de score openen als de Haagse goalie van dienst geen antwoord heeft op de inzet van Achraf Boumenjal. ADO Den Haag is erg slordig in balbezit en heeft moeite om een goedlopende aanval op de mat te leggen. Vlak voor rust komt FC Utrecht O16 op een 2-0 voorsprong als David van de Riet een schot niet onder controle krijgt en pardoes achter hem in het doel verdwijnt.

De tweede helft met verse krachten gaan de Hagenaars op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar schoten van Steyn Wijsman, Danyel Sikkens en Jesse Spaans missen doel of kunnen gered worden door de Utrechtse goalie. De wedstrijd speelt zich voornamelijk af voor het Utrechtse doel. Maar met de spaarzame counters weet Utrecht er soms nog gevaarlijk uit te komen. Dit gevaar kan in deze fase nog geneutraliseerd worden. De ingevallen Jurmain Blanchard weet opslag van het eindsignaal de 2-1 binnen te schieten. Helaas mocht dit niet baten want in de extra tijd weet FC Utrecht de marge weer te vergroten en komt de eindstand van 3-1 op het scorebord te staan.

Zo eindigd het seizoen met een teleurstellende nederlaag. Desondanks kunnen de jonge ooievaars terug kijken op een mooi seizoen waar soms met oogstrelend voetbal gespeeld werd. Rest alleen nog een toernooi op 2 juni bij Graafschap en dan zit seizoen 2017-2018 erop.