Nieuws & Verslagen

Verslagen

Afgelopen weekend stond voor de mannen van trainer Rick Hoogendorp de uitwedstrijd tegen Hollandia op het programma. Zodoende togen zij richting Hoorn om aan het IJsselmeer te proberen 3 punten aan het totaal toe te voegen. Door blessures van Atilla Agirman, Enock Da Costa, Wail Hakil en het doorschuiven van Evan Rottier naar de O19 was er een basisplaats ingeruimd voor O16 speler Finn van Breemen.

ADO Den Haag begon slecht aan de wedstrijd. Bal tempo en passing waren onvoldoende waardoor Hollandia eenvoudig in de wedstrijd kon blijven. De eerste mogelijkheden kwamen dan ook op naam van Hollandia maar de schoten van afstand gingen naast of over het doel van Hugo Wentgens. Hier kon ADO Den Haag nog niets tegen overzetten. Na een onderbreking halverwege de eerste helft, scheidsrechter raakte geblesseerd en moest vervangen worden, kwam ADO Den Haag veel beter in het spel. Het tempo ging omhoog en de passing werd beter. Zodoende waren er kansen voor Brayley Tweeboom, Samir Bouchattaui en Jesse Spaans, maar tot een openingstreffer kwam het nog niet.

De tweede helft laat een zelfde beeld zien als het tweede gedeelte van de eerste helft. ADO Den Haag veelvuldig in de aanval op zoek naar de openingstreffer. En die komt er dan ook als Finn van Breemen zijn schot, via een verdediger, in het goal ziet verdwijnen. Hollandia kan in deze fase mondjes maat onder de druk vandaan komen. Binnen 5 minuten weet ADO Den Haag de marge te verdubbelen. Een vrije trap van Samir Bouchattaui bij de 2e paal wordt terug gekopt door Sam Zeeman en Jesse Spaans het laatste zetje geeft om de 0-2 aan te tekenen.

Tot zo ver geen vuiltje aan de lucht totdat 10 minuten voor tijd Hollandia door klungelig verdedigen weer in de wedstrijd komt. In eerste instantie weet Hugo Wentgens nog redding te brengen maar de rebound wordt binnen geschoten. Hierdoor kwam er weer enig geloof bij Hollandia op meer. Met lange ballen probeerde zij een tweede treffer te forceren maar Hugo Wentgens was de situaties steeds de baas. Zodoende bleef de 1-2 score op het bord staan en mocht ADO Den Haag 3 punten toevoegen aan het totaal.

Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma en spelen zij tegen de leeftijd genoten van Go Ahead Eagles in Deventer. Aanvang 12.45uur. 

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentgens, Thomas van Haaften(60e Zakaria Amallah). Sam Zeeman, Steyn Wijsman, Dave Star(73 Jay Raghoebarsing), Jesse Reinders, Samir Bouchattaui, Finn van Breemen(64e Faissel Zefri), Brayley Tweeboom(57e Jay Huis), Jesse Spaans, Danyel Sikkens.

Deel dit item