Zaterdag moest ADO Den Haag O16 het opnemen tegen de leeftijdgenoten van Vitesse in het altijd mooie Papendal. ADO Den Haag O16 mist maar liefst 6 spelers door o.a. blessures en ziekte en neemt daarom gastspeler Keanu Does van ADO Den Haag O15 mee. In de eerste 15 minuten gaat de strijd redelijk gelijk op. Pas in de 20e minuut wordt Vitesse iets sterker en heeft ook een fysiek voordeel. Dat voordeel resulteert in de 26e minuut al direct tot een doelpunt als Vitesse snel omschakelt en de bal via een voorzet, eenvoudig wordt ingekopt, 1-0.
ADO Den Haag deelt wel wat speldeprikjes uit, ook via de omschakeling, maar echte kansen kunnen zij nog niet creëren. Ook lukte het Adbudlrahman Sango net niet in de 36e minuut om de voorzet van Anthony Costella om te kunnen zetten in een doelpunt. Ruststand bleef daardoor op 1-0 staan.

In de tweede helft kruipt ADO Den Haag uit zijn schulp en wordt het harde werken beloond. Delano Costella bedient Abdulrahman Sango met een prima pass, waarna deze de actie maakt en de bal beheerst in schiet, 1-1. Vitesse doet er alles aan om de winnende treffer te scoren, maar ADO Den Haag weet het team van Vitesse van zich af te houden. Mede dankzij een paar fantastische reddingen van Kilian Nikiema blijft de stand gelijk. ADO Den Haag kreeg ook nog kansen en wellicht de grootste kans werd genadeloos gestopt door de Vitesse verdediging. De doorgebroken Delano Costella kon alleen op de keeper af, maar zag het kunstgras ineens van heel dichtbij, waarna de speler van Vitesse de rode kaart kreeg. De vrije trap die daar op volgt van Tino Dimitrijevic beland uiteindelijk in de handen van de boomlange keeper van Vitesse. Ondanks deze meermanssituatie kon ADO Den Haag geen vuist maken, want Vitesse wordt toch sterker naarmate het eindsignaal nadert. In deze eindfase kroop ADO Den Haag door de mazen van het net, wanneer een overtreding in het eigen strafschopgebied en de daarbij behorende penalty niet wordt toegekend door de scheidsrechter. De allerlaatste minuten wordt het pompen of verzuipen bij ADO Den Haag en komt Vitesse zelfs dichtbij de winnende treffer. Rajiv Wentholt is echter scherp en haalt nog net de bal op de doellijn weg. Na de (lang durende) extra tijd klinkt dan eindelijk het fluitsignaal en weet ADO Den Haag zijn eerste punt binnen te sprokkelen.

Er is door het team hard gewerkt en met resultaat. Natuurlijk was winst nog beter geweest, maar ADO Den Haag mag meer dan tevreden zijn met dit gelijkspel. De volgende wedstrijd wordt op vrijdag 21 september gespeeld om 18:00 uur tegen Ajax O16.

Opstelling: Kilian Nikiema, Keanu Does, Emre Ates, Rajiv Wentholt, Gioelle Nicolaas, Sacha Komljenovic, Anthony Costella (45. Diego Lopes), Chris van Eck (60. Khallil Dahmani), Delano Costella, Tino Dimitrijevic, Abdulrahman Sango