Na een moeizame start van de competitie heeft ADO Den Haag in zijn tweede wedstrijd overtuigend 3 punten gepakt. In de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen O19 werd met 4-0 gewonnen.
Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd met 3-0. De vraag was dus welke ploeg zich het beste zou herstellen van deze nederlaag. In het begin van de wedstrijd waren beide teams duidelijk op zoek naar de overwinning. Er werd snel de aanval gekozen en het spel golfde op en neer. Het was wachten op het moment dat de openingstreffer zou vallen. Deze treffer kwam er na ruim een half uur spelen. Een goede voorzet van Amin Essabri werd nog beter afgemaakt door Bram Wennekers. Laatsgenoemde bleef lang in de lucht hangen waardoor hij de bal mooi met zijn hoofd in het doel van de bezoekers kon laten belanden. Tien minuten later bracht ADO Den Haag de score naar 2-0. Opnieuw was het Amin Essabri die de voorzet gaf maar dit keer was het Lucas Leverland die zijn hoofd tegen de bal kon zetten. Een comfortabele ruststand was hiermee bereikt voor de ploeg van trainer Edwin Grunholz.

Na rust was de wedstrijd binnen 20 minuten beslist. Eerst was het, na goed doorzetten van Evan Rottier, de Heerenveense verdediger die geen andere mogelijkheid meer had door de bal in het eigen doel te werken. Vervolgens was het Daan Hartemink met de mooiste van de middag. Een bekeken bal vanaf een meter of 35/40 vloog mooi over de boomlange Heerenveense doelman heen waardoor de 4-0 een feit was. Na deze goal probeerden de bezoekers het nog wel maar mocht het van geluk spreken dat de thuisploeg nog een strafschop miste waardoor de score niet nog hoger op liep.

Een overtuigende overwinning dus voor ADO Den Haag O19 die zich de komende weken kunnen opmaken voor wedstrijden tegen Ajax (thuis 22 sept). NAC (uit 26 sept) en PSV (thuis 29 sept)