ADO Jeugd Live Stream
Nieuws & Verslagen

Verslagen

Na een busrit van bijna 3 uur, speelde ADO Den Haag O13 om 15.15 uur de verre uitwedstrijd tegen FC Groningen O13. Een mooie test voor de Haagsche talenten. Na het eerste fluitsignaal had ADO Den Haag moeite om de bal in bezit te krijgen en te houden. Wat vorige week grotendeels lukte (balbezit, druk vooruit, creëren van kansen) ging vandaag een stuk moeilijker. FC Groningen begon fel en agressief, maar de eerste kans was al na 3 minuten spelen voor Zepiqueno Redmond. Helaas ging zijn schot naast, maar de verdediging van FC Groningen was gewaarschuwd. Dat ADO Den Haag de punten niet cadeau kreeg werd al snel duidelijk. FC Groningen had het beste van het spel en ADO Den Haag kon zijn draai (nog) niet vinden. Na 6 minuten spelen kwam ADO Den Haag moeilijk onder de druk van FC Groningen uit wat resulteerde in een schot op het doel van ADO Den Haag. Caleb Kramer keepte attent en ving de bal zonder veel moeite. ADO Den Haag kon maar geen grip krijgen op de wedstrijd en een goed combinerend FC Groningen zette ADO Den Haag voortdurend onder druk. Hierdoor kreeg de thuisclub enkele goede mogelijkheden om de score te openen. 
Na een kwartier spelen kreeg ADO Den Haag meer grip op het spel en creëerde ook enkele kansen. Na goed druk zetten op de verdediging van FC Groningen kreeg Zepiqueno Redmond, na een steekbal van Thijmen de Jong, de kans om 0-1 op het scorebord te zetten. De keeper van FC Groningen was alert en kon een achterstand voorkomen. In de 18e minuut dacht FC Groningen op 1-0 te komen, maar die werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. FC Groningen bleef op zoek naar een doelpunt, maar de paal en goed keeperswerk van Caleb Kramer voorkwamen een voorsprong voor de gastheren. Het bleef 0-0 en dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam er een beter ADO Den Haag uit de kleedkamer. FC Groningen werd vanaf het fluitsignaal gelijk onder druk gezet. Na 6 minuten schoot Maikey Houwaart, na goed terugleggen van Zepiqueno Redmond de bal op het doel. De toon was gezet. FC Groningen had beduidend meer moeite om onder de druk van ADO Den Haag uit te voetballen. De mogelijkheden om te scoren namen toe (schot voorlangs). Maar de grootste kans was wederom voor Zepiqueno Redmond die, na een prima vooractie, zichzelf alleen voor de keeper zette. Zijn schot werd echter uitstekend gekeerd door de keeper van FC Groningen die de bal net met zijn voet uit het doel tikte. De verkregen corner leverde direct weer gevaar op, maar de bal werd net naast het doel gekopt. Vanuit een counter kreeg FC Groningen een grote kans om te scoren. De bal werd over de verdediging van ADO Den Haag gespeeld, maar door goed uitkomen van Caleb Kramer bleef het 0-0. Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van FC Groningen af, maar door slordig uitverdedigen kreeg FC Groningen een verdiende penalty. Deze werd onhoudbaar ingeschoten en bracht de stand op 1-0. ADO Den Haag was even van slag, maar herstelde zich snel. Trainer Martijn den Haan voerde direct wat wijzigingen door en niet lang daarna scoorde Dan Schallenberg de verdiende gelijkmaker na een prima assist van Kees Kooyman. ADO Den Haag ging vervolgens gretig op zoek naar de overwinning en door veel ijver en vechtlust kwam er, 3 minuten voor het eindsignaal, de bevrijdende 1-2 op het scorebord. Zepiqueno Redmond nam de genomen vrije trap van Jayden Tammes prima aan, draaide goed weg van zijn directe tegenstander en schoot de 1-2 in het doel. Daarna probeerde FC Groningen nog op gelijke hoogte te komen, maar de organisatie van ADO Den Haag stond goed en gaf de overwinning niet meer uit handen. Een zwaar bevochte overwinning maar de 3 punten gingen mee naar Den Haag.

Een prima start van een drukke voetbalweek met 3 competitiewedstrijden in 7 dagen. Aanstaande woensdag wacht de volgende tegenstander, Vitesse en zaterdag mag ADO Den Haag O13 zich weer opmaken voor een lange reis richting SC Heerenveen.

Deel dit item