De jonge ooievaars van ADO Den Haag 017 gingen afgelopen weekend onder leiding van de trainers Rick Hoogendorp en Leo Koswal naar koek stad van Nederland. Daar troffen zijn de leeftijd genoten van Go Ahead Eagles. De langdurige geblesseerde Wail Hakil en de aan de knie geopereerd Enock Da Costa waar niet inzetbaar. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor Danyel Sikkens maar hij ziet zijn inzet gered worden door de doelman van Go Ahead Eagles. De eerste mogelijkheid, na een minuut of 10 spelen, voor Go Ahead Eagles is gelijk raak. Als de spits op het randje van buitenspel de bal in de diepte krijgt en doeltreffend afwerkt. In de 18e minuut weet deze zelfde speler op bijna identieke wijzen de 2-0 achter Hugo Wentges te schieten. Dit is het teken voor ADO Den Haag om te gaan doen waar de ploeg goed in is. Voetballen en de tegenstander onder druk zetten op eigen helft. Binnen 2 minuten weet Evan Rottier de 2-1 binnen te schieten. In deze fase van de wedstrijd komt Go Ahead Eagles bijna niet meer uit te verdedigende stellingen. Het zou dan ook een kwestie van tijd zijn voordat de 2-2 op het scorebord zou verschijnen. In de 25e minuut tekent Atilla Agirman dan ook voor de verdiende 2-2. Maar ook nu was de koek nog niet op want de mooiste van de middag komt op naam van Jesse Reinders. Zijn vrije trap op een meter of 20 verdwijnt onberispelijk achter de doelman. Opslag van rust ziet ADO Den Haag de voorsprong naar 2-4 oplopen als een voorzet van Thomas van Haaften pardoes door een verdediger achter zijn eigen doelman wordt gewerkt. Deze 2-4 komt in de eerste helft nog in gevaar maar de vrije trap van Go Ahead Eagles belandt gelukkig op de paal naast doelman Hugo Wentges.

De tweede helft is geen schim meer van de eerste helft. Waar in de eerste helft iedereen zijn taken prima uitvoerden gebeurde dit in de tweede helft een stuk minder. Hierdoor nam de ploeg, net als vorige week, een risico dat bij een tegentreffer van de tegenstander deze weer geloof krijgen in een goed resultaat. ADO Den Haag dacht op een 2-5 voorsprong te komen maar zag deze geannuleerd worden wegens buitenspel. Met nog enkele minuten te spelen krijgt Go Ahead Eagles uit het niets een strafschop. Hier weten ze wel raad mee en verzilveren deze waardoor de marge nog maar 1 is. Hier weet Samir Bouchattaui nog verandering in te brengen door in de extra tijd de bal in de verre hoek achter de doelman te schieten.

Hierdoor gaan de 3 punten mee naar Den Haag maar was trainer Rick Hoogendorp verre van tevreden over het getoonde spel in de tweede helft. Aanstaande zaterdag heeft ADO Den Haag geen competitie verplichtingen maar wordt er geoefend in het Zuiderpark tegen FC Volendam.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Thomas van Haaften, Sam Zeeman(76e Dave Star), Steyn Wijsman, Zakaria Amhallah, Jesse Reinders, Brayley Tweeboom(50e Jay Huis), Atilla Agirman, Evan Rottier(79e Faisal Zefri), Jesse Spaans, Danyel Sikkens(70e Samir Bouchattaui)