Vandaag speelde ADO Den Haag o19 in het Cars Jeans stadion tegen Ajax o19. Al vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat de Hagenezen de Amsterdammers een lastige middag wilden bezorgen. In de 3e minuut heeft Yahya Boussakou de mogelijkheid om ADO Den Haag op voorsprong te zetten maar zijn schot na een goede voorzet van de sterk spelende Hugo Botermans gaat helaas over het doel. In de 14e minuut komt de ploeg uit de hoofdstad bij hun eerste echte mogelijkheid op een 0-1 voorsprong (luchtje van buitenspel kleeft aan deze goal). De ploeg uit de hofstad gaat echter niet bij de pakken neer zitten en weet een paar goede mogelijkheden niet te benutten. Eerst kan Lorenzo van Kleef de bal na terugleggen van Yahya Boussakou niet de juiste richting geven en even later kan Hugo Botermans een voorzet van Lorenzo van Kleef niet genoeg vaart meegeven zodat de doelman redding kan brengen. Na een klein half uur hebben de Amsterdammers pas hun tweede mogelijkheid, na balverlies achterin bij ADO Den Haag maar gelukkig gaat de bal voorlangs het Haagsche doel. Vlak voor rust lijkt Ajax de voorspong uit te breiden maar met kunst en vliegwerk wordt dit voorkomen door de Hagenezen. Zodoende gaan beide ploegen met een 0-1 stand rusten.

Al in de eerste minuut na rust heeft ADO Den Haag pech dat Yahya Boussakou de bal net niet goed mee kan nemen in een 1 tegen 1 situatie, maar dit blijkt uitstel van executie want nog geen twee minuten later weet diezelfde speler met een voorzet Hugo Botermans te bereiken die de voorzet op waarde weet in te schatten en 1-1 weet te maken. Vlak na de gelijkmaker krijgt Ajax een grote mogelijkheid maar de bal verdwijnt in het zijnet. Ruim een kwartier voor tijd krijgen de Amsterdammers een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop en weten wel raad met dit buitenkansje zodat ze op een 1-2 voorsprong komen. De Haagsche ploeg geeft zich nog niet gewonnen en heeft pech dat Hugo Botermans uitglijd als hij in een goede schietpositie komt zodat zijn schot over vliegt. Dit blijkt later, ondanks dat de ploeg van trainers Grunholz/ Roerade achterin 1 op 1 gaat spelen, de laatste echte mogelijkheid te zijn geweest. De wedstrijd eindigt dan ook in een voor de Hagenezen zure 1-2 nederlaag.
Aanstaande woensdag is er alweer kans op revanche voor deze nederlaag als om 18.30 de uitwedstrijd tegen NAC Breda op het programma staat  en aanstaande zaterdag wacht om 14.30 uur PSV op de aftrap.

opstelling ; Youri Schoonderwalt ; Timo de Vreede (86e Kai Verbeek ) ; Jean Fritz Boom ; Cas van Altena ; Lucas Leverland ; Rabbi Mwenda (63 e Magid Suleiman ) ; Lorenzo van Kleef (69e Amin Essrabi ) ; Nino Vittali (89e Anthony Roeg ) ; Hugo Botermans (77e Daan Hartemink ) ; Bram Wennekers ; Yahya Boussakou ;