Met een bus vol gemotiveerde spelers, staf en enthousiaste ouders vertrok ADO Den Haag O13 op zondagmorgen naar Doetinchem voor de competitiewedstrijd tegen de Graafschap O13. Na een goede trainingsweek, waarin de spelers van Martijn den Haan weer werden uitgedaagd om nog een stapje verder te gaan in het leerproces, waren de verwachtingen weer hoog. Zou het ADO Den Haag lukken om de 3 punten mee naar Den Haag te nemen? Zou de zondag (toch anders dan de zaterdag) enige invloed hebben op het spel? Een hoop vragen en gezien de uitslag zou je denken dat het een makkelijke wedstrijd was voor ADO Den Haag. Niets is minder waar. ADO Den Haag had het moeilijk en was in de eerste helft onrustig in balbezit. De wil en inzet waren wel weer aanwezig. De Graafschap begon fel aan de wedstrijd en probeerde ADO Den Haag vroeg onder druk te zetten. Veel moeite had de verdediging van ADO Den Haag niet om onder de druk uit te voetballen. Dat resulteerde ook in de eerste mogelijkheid via Zepiqueno Redmond, zijn schot ging echter naast het doel. De eerste minuten was het vertoonde spel van beide kanten rommelig en er was aan beide kanten veel balverlies. Het verzorgde samenspel van de afgelopen weken was vandaag niet terug te zien. Toch was het ADO Den Haag die d.m.v. strijdlust enkele kansen wist af te dwingen. Mogelijkheden van Figo de Voogd en Zepiqueno Redmond belandden uiteindelijk in de handen van de keeper. Na 11 minuten spelen kreeg de Graafschap een vrije trap ter hoogte van de middenlijn. De bal werd prima verdedigd en weggekopt door Jayden Tammes, Giovanni Jesus de Pina pikte de bal op en stuurde Zepiqueno Redmond de diepte in. Nu was het wel raak, goed diagonaal ingeschoten, 0-1. Na de snel genomen aftrap zocht de Graafschap directe de diepte, maar de Haagsche verdediging stond goed opgesteld. De Graafschap werd vervolgens alleen gevaarlijk door slordigheden in de ADO verdediging. Na diverse schoten op het doel van de Superboeren viel de 0-2 in de 24e minuut. Figo de Voogd speelde de bal op Irfan Karijowidjojo die op zijn beurt een prima steekbal gaf op Zepiqueno Redmond en zijn tweede van de middag scoorde. Na de 0-2 ging ADO Den Haag op jacht naar de 0-3. ADO kreeg meer grip op de wedstrijd. Een goed genomen vrije trap werd door Dan Schallenberg op de bovenkant van de lat geschoten. Daarna werd de kleedkamer opgezocht bij een 0-2 russtand.

Tijdens de rust zette trainer Martijn den Haan zijn spelers weer op scherp en bracht enkele verse krachten het veld in. De toeschouwers zagen een beter ADO Den Haag. De Graafschap probeerde wel van achteruit te voetballen, maar de bal werd snel veroverd door de Haagsche talenten. De 0-3 kon dat ook niet uitblijven. Na balverlies van de Graafschap op het middenveld werd de ingevallen Thijmen de Jong vrijgespeeld, die via een slimme steekbal Zepiqueno Redmond bereikte en de bal verwoestend tegen de touwen schoot, een hattrick was een feit. ADO Den Haag pakte door en de Graafschap kwam er niet meer voetballend aan te pas. Wat resulteerde in meer rust in het spel van ADO. De Graafschap zocht steeds vaker de lange bal om toch gevaarlijk proberen te worden.  ADO Den Haag kreeg in de omschakelingen volop mogelijkheden om de 0-4 te maken, maar het geluk ontbrak. Toch kwam ADO Den Haag op een verdiende 0-4, Thijmen de Jong zag de keeper voor zijn goal staan en lobte de bal prachtig over de keeper. De Graafschap schoot in de slotfase de eretreffer nog binnen via een afstandsschot, die buiten het bereik van keeper Sem Eekhout binnen viel, 1-4. Dit was ook de eindstand. Wederom konden er drie punten bijgeschreven worden, waardoor ADO Den Haag aan kop blijft.

Over twee weken (eerste genieten van een welverdiende herfstvakantie) staat de topper tegen Vitesse in Arnhem op het programma. Zal het de talenten van trainer Martijn den Haan lukken om de koppositie vast te houden?