ADO Den Haag O.15 heeft zaterdag een aardige oorwassing gekregen van Ajax O.15 op Sportpark De Toekomst stond er na 70 minuten een 6-0 eindstand op het scorebord. En aan deze uitslag viel niets af te dingen. Ajax was op alle fronten de meerdere van ADO Den Haag. Want reeds na 25 seconden wedstrijd stond het al 1-0 voor de Amsterdammers, vanaf de aftrap werd er een aanval opgezet wat gelijk resulteerde in een voorsprong. Hierna hield Ajax de wedstrijd keurig onder controle en liep ADO Den Haag achter de feiten aan. Op alle fronten was Ajax ADO Den Haag de baas, maar bij tijd en wijle speelde ADO Den Haag zich toch onder de druk uit. Na de 20e minuut nam Ajax het heft in handen, in de 23e minuut kwam Ajax op 2-0, maar deze goal werd wegens buitenspel geannulleerd. Maar binnen 7 minuten trok Ajax de wedstrijd naar zich toe en scoorde snel achter elkaar de 2-0 en de 3-0. Hierna was de wedstrijd gelopen en haalde ADO Den Haag de rust. In de rust voerde trainer Mark Schuur enkele wissels door om zo te proberen de wedstrijd nog te kunnen kantelen.
Helaas voor ADO Den Haag ging Ajax de 2e helft op dezelfde voet verder als in de eerste helft en 7 minuten was het 4-0, en de wedstrijd definitief gespeeld. Pas in de 47e minuut was er de eerste echte grote mogelijkheid voor ADO Den Haag, Jordan Gout zag zijn inzet net over het doel gaan. In de 50e minuut kwam Ajax op 5-0 en was de wedstrijd helemaal gespeeld. Dat het 6 minuten voor tijd nog 6-0 werd voor Ajax maakte de zaak nog pijnlijker voor ADO Den Haag. Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag thuis tegen AZ O.15, de laatste kans om nog te proberen om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. ADO Den Haag zal dan met meer beleving en inzet moeten spelen dan dat het vandaag tegen Ajax deed. Want waar de beleving er bij ADO Den Haag niet was, was die er wel bij Ajax en dan win je als ploeg redelijk gemakkelijk met 6-0.