Na de goede overwinning van vorige week stond de volgende uitdaging op het programma. Het Amsterdamse AFC kwam naar de hofstad. Voor trainers duo Hoogendorp/Koswal een mooie tegenstander om te laten zien waar de ambities liggen voor ADO Den Haag O17. De ziekenboeg stroomt langzamerhand leeg en komt de selectie weer op sterkte. Een goede zaak want de komende weken komen er nog een paar belangrijke wedstrijden aan om een plek bij de eerste vier veilig te stellen.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor de gasten uit Amsterdam. Maar het schot verdwijnt over de goal wat verdedigd wordt door David van de Riet. Aan de basis van de eerste Haagse mogelijkheden stond Jesse Spaans eerst werd zijn vrije trap nog onschadelijke gemaakt door de doelman, het schot enkele minuten later werd geblokt. ADO Den Haag wist de druk op het Amsterdamse doel steeds verder op te voeren. Maar op de schoten van Evan Rottier en Atilla Agirman had de doelman nog steeds een antwoord. Hier komt halverwege de eerste helft toch verandering in. Uit een corner getrapt door Jesse Spaans weet Samir Bouchattaui de doelman met een kopbal te verschalken. Deze Samir Bouchauttaui weet enkele minuten later de score te verdubbelen als de hij de voorzet van Thomas van Haaften achter de kansloze AFC doelman schiet. Opslag van rust komt David van de Riet nog in actie om de inzit van AFC onschadelijk te maken zodat er met een 2-0 voorsprong gerust gaat worden.

In de rust wordt de geblesseerde Dave Star vervangen voor Jay Huis zodat ADO Den Haag vol overgave kan gaan proberen de voorsprong verder uit te breiden. De eerste mogelijkheid daarvoor was voor Evan Rottier maar zijn schot verdwijnt naast het Amsterdamse doel. De volgende mogelijkheid is voor de ingevallen Faissel Zefri, hij verving de doelpuntenmaker Samir Bouchattaui, maar zijn inzet vond nog geen doel. Dit was echter anders in de 60e minuut als een snel uitgevoerde omschakeling, Thomas van Haaften de bal voor de goal slingert en deze bij Evan Rottier te recht komt. Deze op zijn beurt de bal bij Faissal Zefri bezorgd en deze feilloos afrond en de tussenstand op 3-0 brengt. De uiteindelijke einstand komt op rekening van Evan Rottier die zijn harde werken beloond ziet worden als hij bedient wordt door Atilla Agirman en deze perfect om de Amsterdamse doelman krult.
Zo hebben de jonge ooievaars ook deze hindernis prima genomen. De volgende opponent gaat RKSV DEM worden. Na een weekje rust zullen op 24 November om 12.45u de degens gekruist gaan worden in Beverwijk.
Opstelling ADO Den Haag: David van de Riet, Thomas van Haaften, Sam Zeeman, Zakaria Amallah, Steyn Wijsman, Finn van Breemen, Samir Bouchattaui(52e Faissel Zefri), Atilla Agirman, Evan Rottier, Jesse Spaans, Dave Star(41e Jay Huis)