Zaterdag stond er voor ADO o14 een thuiswedstrijd op het programma en voor ons best wel belangrijk voor de doelstelling die we willen bereiken. En daarom is er maar 1 ding en dat is winst. Ondanks de winst in de uitwedstrijd in Rotterdam is het zeker geen gegeven dat we thuis maar makkelijk gaan winnen. De beginfase verloopt een beetje rommelig van beide kanten en te gehaast in de mogelijkheden die we al krijgen. Na 12 minunten spelen krijgt Excelsior een vrije trap en tot ieders verbazing schiet het spelertje van de bezoekers direct op doel en verrast hiermee de Haagse doelman die aan de grond genageld staat en de bezoekers komen op een 0-1 voorsprong. Doordat ADO Den Haag op jacht moet naar de gelijkmaker gaat men iets hoger druk zetten en dat verliep goed. In de 17de minuut via een goede assist van Sem Yvel naar Fabiano Rust die de gelijkmaker op het scorebord zet. Na de gelijkmaker weet ADO Den Haag meer het spel naar zich toe te trekken en wil men vastberaden net als de uitwedstrijd winnend uit de strijd komen. Toch blijft men voorin niet scherp genoeg om de goede kansen die er worden gecreërd om te zetten in meer doelpunten. Ondanks het overwicht in deze eerste helft weet de thuisploeg niet nog meer goals te maken en gaat men rusten met een 1-1 tussenstand.

De tweede helft begint weer niet scherp voor de thuisploeg en krijgt Excelsior de eerste grote kans om op voorsprong te komen maar gelukkig staat doelman Sem Buvelot goed opgestelden kan redding brengen. Gelijk erna komt ADO Den Haag met een antwoord via een vrije trap van Jelle Giltaij die Nick Nagetegaal tegen de lat kopt en de bal overgaat. Eindelijk weet ADO Den Haag in de 44ste minuut op 2-1 te komen via een goede aanval over links door Lorenzo Maasland die de bal goed afgeeft naar Sem Yvel en die schiet de bal fantastisch in de kruising. Ondanks de voorsprong blijft ADO Den Haag niet scherp en slordig spelen en krijgen de bezoekers steeds weer de kans om op gelijke hoogte te komen wat ze overigens wel nalaten. De laatste fase van deze wedstrijd moet ADO Den Haag scherp blijven en proberen de stand uit te breiden en op de tegen aanvallen zodat de 3 punten in Den Haag houden. In de 64ste minuut weet ADO Den Haag dan ook de stand te vergroten naar 3-1 via een goede diepte pass van Fabiano Rust naar Lorenzo Maasland toe die heel beheerst de bal in het netje plaatst. Excelsior weet na de 3-1 niet meer gevaarlijk te worden en weet ADO Den Haag deze wedstrijd verder makkelijk uit te spelen. ADO Den Haag zet weer een goede stap richting plek 1 in de poule. Volgende week (op zondag) heeft ADO Den Haag een lange busreis voor de boeg en wel uit naar De Graafschap in Doetichem.