Afgelopen zaterdag nam het team van ADO Den Haag O16 het op tegen het team van Vitesse O16 op de Aftrap. ADO Den Haag O16 snakt naar zijn eerste overwinning en heeft er al een paar keer dichtbij gezeten. De eerste helft staat ADO Den Haag goed in de organisatie en laat het beste van het spel zien. Het eerste doelpunt in de 5e minuut wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Pharell de Macker maakt in de 13e minuut de openingstreffer, nadat hij al eerder 2x gevaarlijk aan de rechterkant bij het goal van Vitesse kon komen, 1-0. ADO Den Haag houdt het tempo er goed in en komt zelfs op 2-0. Als in de 18e minuut Pharell de Macker de bal kan voorzetten wordt deze door Abdulrahman Sango teruggelegd op Tino Dimitrijevic, die zich geen moment bedenkt en de bal als uit het boekje feilloos in de kruising schiet. Vitesse krijgt ook zijn kansen maar de bal wil er niet in. Een gevaarlijk schot in de 25e minuut beland op de paal en uit de rebound die ontstaat schiet Vitesse net naast. In de 41e minuut redt Kilian Nikiema met een werkelijk katachtige beweging op een kopbal van Vitesse en houdt zodoende de ruststand op 2-0.
Na rust krijgt ADO Den Haag nog wat kansjes, waaronder de beste kans voor Pharell de Macker die op de keeper stuit. Dan loopt het motorvermogen van het team van Marvin v.d. Valk terug en wordt er onnodig balverlies geleden en foutjes gemaakt in de verdediging. Dat wordt meedogenloos afgestraft door Vitesse en voordat ADO Den Haag het door heeft staat het binnen 15 minuten 2-2. Jay Raghoebarsing krijgt dan nog de kans om onsterfelijk te worden, maar zijn lob in de 79e minuut vlak voor tijd vliegt over het doel van Vitesse heen. Eindstand 2-2.
We hoeven hier niet te schrijven hoe het elftal zichzelf te kort heeft gedaan in de 2e helft. Belangrijker is dat met deze wedstrijd wederom is bewezen dat het team elke tegenstander aan kan, zolang het maar in zichzelf blijft geloven. Nu nog het motormanagement op orde zien te krijgen, zodat niet alleen de eerste helft een genot was om naar te kijken, maar in de toekomst de gehele wedstrijd. Complimenten aan het team dat is blijven vechten na een vermoeiende eerste helft en de stand uiteindelijk gelukkig gelijk wist te houden.
Aankomende zaterdag wacht het team de uitwedstrijd tegen Ajax O16 om 10:00 uur.

Opstelling: Kilian Nikiema, Steven Frankhuizen, Rajiv Wentholt, Emre Ates, Sam Li, Delano Costella, Pharell de Macker, Sacha Komljenovic, Rens Sandell,
Tino Dimitrijevic (75 Jay Raghoebarsing), Abdulrahman Sango (50. Anthony Costella)