Vandaag op 01-12-2018 werd de verschoven thuiswedstrijd tegen Roda JC dan eindelijk gespeeld en de wedstrijd begon al om 10.30 uur i.p.v. onze normale tijdstip van 14.30 uur. Met een tussen pauze van een week niet gespeeld kon je al merken in de kleedkamer dat de boys van o14 er heel veel zin in hadden om weer het veld op te gaan om een hele goede wedstrijd te gaan spelen. De gretigheid werd ook beloond nadat ADO Den Haag na 3 minuten spelen op voorsprong komt door een strakke steekpass van Kaj van Houwelingen naar Andrew Imade die goed naar de achterlijn ging en zeer goed voorzet waardoor Fabiano Rust simpel de 1-0 kan binnen tikken. Daarmee heeft ADO Den Haag het begin wat men wilde en dat is snel op voorsprong komen. Maar aan het spel van de bezoekers kan je zien dat ook zij met een goede bedoeling naar Den Haag zijn gekomen. Na het eerste kwartier spelen zijn er van beide kanten kleine kansjes geweest en het spel iets is ingezakt met het meeste balbezit voor Haagse kant. Na 21 minuten krijgt de thuisploeg een grote kans om de score te verdubbelen via een goede pass van Nani Bryson op Fabiano Rust, die op zijn beurt de bal goed voorzet naar Andrew Imade maar hij raakt helaas de paal en blijft de stand 1-0. Dan valt toch de 2-0 iets later via weer een goede voorzet van Fabiano Rust en dit keer kwam de bal bij Lorenzo Maasland die wel het netje weet te vinden. Vlak voor rust is er weer een goede samenwerking met elkaar en ditmaal is het Lorenzo Maasland die aangeeft op Fabiano Rust die goed de keeper omzeild en beheerst de 3-0 inschiet. Omdat er van de bezoekers niet echt meer aanzet is geweest gaat ADO Den Haag rusten met een 3-0 voorsprong.

De bezoekers beginnen sterk aan de 2de helft maar kunnen niet echt gevaarlijk worden en ook de thuisploeg krijgt na een goede kans op scoren via Andrew Imade maar de keeper van Roda JC redt goed. Na een rommelig begin van de 2de helft valt dan toch de 4-0 met een goede rush over links van Raydrian Cornelia en die zet hem goed voor naar Sem Yvel en die schiet goed in. Je merkt dat de bezoekers niet bij machte zijn om het de thuisploeg heel lastig te maken en weten ook geen grote kansen te creeren om te scoren. Doordat ADO Den Haag iets te slapjes gaat spelen geeft men de bezoekers toch mogelijkheden tot kansen en dat gebeurd dan ook maar gelukkig voor ADO DH schiet de speler van Roda JC net naast. Het spel van Roda JC wordt ook steeds beter en dat resulteerd dan ook in meer kansen voor de bezoekers en moet Sem Buvelot goed handelend optreden om er voor te zorgen dat nog steeds de nul op het scorebord staat. Ondanks het mindere spel van de 2de helft weten ADO Den Haag deze wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten en liggen de Hagenaars nog steeds op koers voor de doelstelling tot aan de winterstop. Volgende week wacht er weer een thuiswedstrijd en wel tegen NAC uit Breda en daar wacht een echte testcase omdat er tegen NAC iets recht te zetten valt.