ADO Den Haag o19 en NEC o19 hebben vandaag in een voor beide zeer belangrijke wedstrijd in verband met plaatsing voor de kampioenspoule de punten broederlijk gedeeld. In de eerste helft hebben de Nijmegenaren het windvoordeel en maken daar ook gretig gebruik van, want na 17 minuten komen ze op voorsprong als een vrije trap vanaf de rechterkant ter hoogte van de dug-out gedragen door de wind over alles en iedereen in het doel belandt 0-1. ADO Den Haag weet hier in de eerste helft weinig tegen over te stellen en hebben een aantal keren over geluk niet te klagen. Zo wordt een doelpunt van NEC afgekeurd voor buitenspel, als doelman Youri Schoonderwaldt een schot met zijn vingertoppen nog tegen de lat weet te krijgen en de rebound uit buitenspelpositie wordt ingeschoten. Ook halen Lorenzo van Kleef en Lucas Leverland nog ballen van de lijn waardoor de stand op 0-1 blijft steken.

In de tweede helft lijken de Hagenezen met de wind in de rug de schroom van zich afgegooid te hebben en gaan op zoek naar de gelijkmaker en eventueel de winst. Eerst moet ADO Den Haag na 67 minuten nog wel de 0-2 incasseren. Lang kan NEC niet van deze voorsprong genieten want binnen vijf minuten is de stand gelijk. Eerst weet Bram Wennekers met het hoofd een vrije trap van Amin Essabri op waarde in te schatten en even later weet Hugo Botermans na goed doorzetten van Bram Wennekers de stand in evenwicht te brengen 2-2. De Hagenezen gaan in het laatste kwartier hartstochtelijk op zoek naar de overwinning maar in de stand komt geen wijziging meer, hoewel ADO Den Haag nog wel een keer geluk heeft als een indraaiende vrije trap via doelman Youri Schoonderwaldt tegen de onderkant van de lat terecht komt.

Zo blijft het spannend tot aan de laatste wedstrijdronde wie zich voor de kampioenspoule plaatst. Er zijn nog 4 kanshebbers voor 3 plaatsen te weten NAC, AZ, NEC en ADO Den Haag.

De stand : AZ                      12 -19 punten

Nac                    12 -19 punten

Nec                    12 -18 punten

ADO Den Haag 12 -17 punten

Bij winst van ADO Den Haag in de uitwedstrijd op AZ is men zeker van de kampioenspoule. Bij een gelijkspel is het afwachten hoe het resultaat in de wedstrijd NEC - Heerenveen is.

Opstelling ; Youri Schoonderwaldt ; Timo de Vreede ; Lorenzo van Kleef ; Lucas Leverland (64e Ousmane Barry) ; Niels Ens (71e Quincy Does ) ; Bram Wennekers ; Nino Vittali (46e Rabbi Mwenda ); Hugo Botermans ; Amin Essabri ; Evan Rottier ( 46e Dante Roethof ) ; Yahya Boussakou (85e Daan Hartemink)