Vandaag speelden de talenten van trainer Martijn den Haan de eerste competitiewedstrijd in de kampioenspoule tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente. Na een lange busreis en een goede warming up ging het dan echt beginnen. De eerste minuten was het van beide kanten even aftasten. FC Twente zakte ver terug en liet ADO DH rustig opbouwen. Na 5 minuten was het toch de thuisploeg die het initiatief nam. ADO DH werd vroeg onder druk gezet en had daar zichtbaar moeite mee. Het spel was onrustig en de bal werd te snel verloren. FC Twente voerde de druk op en kreeg in de eerste helft veel corners zonder daaruit echt gevaarlijk te worden. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Zepiqueno Redmond. Na een counter, uit een vrije trap van FC Twente, werd hij de diepte ingestuurd. Na een prima actie schoot hij de bal net naast het doel. Daarna bleef het spelbeeld hetzelfde. FC Twente bleef aandringen zonder echt grote kansen te creëren. Met een 0-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.
Na de rust stond er een ander ADO DH op het veld. Vanaf de eerste minuut werd er flink druk gezet. ADO DH nam het initiatief en kwam beter in de wedstrijd. Er was rust aan de bal en er werd beter gecombineerd. Dit resulteerde in een verdiende voorsprong. Mickey Houwaart stuurde Zepiqueno Redmond de diepte in. Deze speelde zijn directe tegenstander uit, bleef rustig en schoot de 0-1 binnen. Na de 0-1 ging ADO DH op zoek naar de 0-2. Het was echter de thuisclub die de gelijkmaker op het scorebord zette. Uit een vrije trap werd de bal achter keeper Caleb Kramer gekopt. (1-1). Het spelbeeld veranderde niet en ADO DH kreeg via Figo de Voogd, die de bal na goed druk zetten onderschepte, de kans op 1-2. Helaas ging zijn schot net voorlangs. Kort daarna kreeg ADO DH een vrije trap net buiten het zestien meter gebied. Dan Schallenberg stond achter de bal en draaide hem richting eerste paal. Maar door een fantastische redding van de keeper bleef het 1-1. De laatste kans om toch met de drie punten af te reizen naar Den Haag was wederom voor Dan Schallenberg. Uit een dieptebal van Yiandro Raap kapte hij zijn tegenstander goed uit, maar zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Zo bleef het 1-1 en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Aanstaande woensdag vertrekt ADO Den Haag o13 naar Riga (Letland) voor een internationaal toernooi.