Zaterdag 12 januari speelde ADO Den Haag O16 de eerste wedstrijd van de competitie na de winterstop tegen Fortuna Sittard. Dit keer kregen de spelers, vanwege afwezigheid van trainer Marvin vd Valk, de coaching van Hoofd Jeugdopleiding Frans Danen. De doelstelling was simpel: het behalen van de eerste drie punten voor ADO Den Haag O16. In de eerste 15 minuten leek dit ook te gaan gebeuren. Minstens vier a vijf kansen kreeg het team, maar de bal wilde maar niet in het net verdwijnen. Vier kansen uit een vrije trap, waarbij bij de laatste vrije trap uit die reeks gescoord wordt. Om een onbekende reden, keurt de scheidsrechter de goal af en dient de vrije trap opnieuw genomen te worden. Helaas nu treft ADO Den Haag geen doel.
Fortuna Sittard kreeg op zijn beurt ook wat kansjes, maar kon ook geen doel treffen, mede door het keeperswerk van Lars Wassenaar. In de 25e minuut DE kans voor Abdulrahman Sango, wanneer deze de diepte in gestuurd wordt en alleen voor de keeper komt. Wellicht te laconiek, maar de keeper van Fortuna Sittard reageert goed en redt zodoende zijn team tegen een achterstand. Fortuna Sittard speelt hierna de bal goed rond en doet dat zo goed dat zij de complete verdediging van ADO Den Haag verschalken en op een 0-1 voorsprong komen. Als dan Fortuna Sittard in de 34e minuut een vrije trap ook het doel in weet te werken, weliswaar aangeraakt door een speler van ADO Den Haag, lijkt het geloof weg te zijn bij ADO Den Haag. Vier minuten later kon Fortuna Sittard de teleurstelling nog groter maken door het scoren van de 0-3. Toch kan ADO Den Haag, net voor rust, via een vrije trap genomen door Pharell de Macker, de 1-3 op het scorebord laten verschijnen.
Na rust, met maarliefst vier wissels aan de zijde van ADO Den Haag, gaat het spel lang heen en weer. ADO Den Haag lijkt weer een beetje het niveau op te pakken en kon uiteindelijk met doelpunten van Finn van Breemen (2-3) en Abdulrahman Sango (3-3) de wedstrijd weer gelijk trekken. De resterende minuten waren te weinig om de wedstrijd helemaal naar ons toe te trekken. Dit zou overigens ook niet terecht zijn geweest gezien het spelbeeld. Toch complimenten aan de ploeg om uit een 0-3 achterstand een punt over te kunnen houden aan deze wedstrijd.
Volgende week op zondag wacht De Graafschap in Doetinchem en kan het team laten zien dat het in staat is om een goed resultaat neer te zetten.