Vandaag staat voor ADO Den Haag o14 de eerste thuiswedstrijd van 2019 op het programma tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda. Voor ADO Den Haag geen onbekende omdat zij net als de thuisploeg ook de promotie maakte naar de kampioenspoule. Om 14.30 uur werd er afgetrapt en kon ADO Den Haag er zeker van zijn dat NAC vandaag met een ander gevoel en instelling naar Den Haag was gekomen. Dit omdat de laatste wedstrijd voor de winterstop een vrij grote thuisoverwinning werd voor ADO Den Haag tegen de bezoekers.
Na de eerste 10 minuten spelen gaat de wedstrijd heel gelijk op met voor de bezoekers de iets betere kansjes tot scoren. Gelukkig voor de thuisploeg staat doelman Rens Scheenstra op de goede plaats om het doel schoon te houden. Toch komt ADO Den Haag bijna op 1-0 via een intikker van Andrew Imade maar het doelpunt wordt afgevlagt. ADO Den Haag blijft goed de druk op de tegenstander houden en dat levert uiteindelijk de voorsprong op via Fabiano Rust in de 16de minuut na een assist van Kaj van Houwelingen. Iedereen kan merken na de openings treffer dat ADO Den Haag nog beter in het spel komt. NAC Breda kan zich er in deze fase van de wedstrijd niet goed onder uit voetballen en gaan dan toch de lange bal hanteren. Na zo'n 25 minuten spelen krijgt de thuisploeg weer een goede mogelijkheid tot scoren vanuit een goede pass van Kaj van Houwelingen naar Fabiano Rust die goed aanneemt en naar, binnen kapt en maar net naast schiet. Jammer dat het vizier nog niet op scherp staat anders was op dit moment de score al hoger uitgevallen. Na een half uur spelen krijgen de bezoekers de eerste grote kans op de 1-1 maar tot op heden staat de Haagse doelman zijn mannetje en pakt het schot fantastisch. In de laatste minuten van de eerste helft krijgt NAC meer grip op de wedstrijd en worden nog gevaarlijk maar dankzij een goede organisatie bij ADO Den Haag staat met met 1-0 voor bij rust.

De bezoekers komen iets beter qua spel uit de kleedkamer dan ADO Den Haag en is gevaarlijker in de opbouw maar verdedigend staat het goed. De stand is dus nog steeds in Haags voordeel en mede door het goede teamwork kan de thuisploeg de score verdubbelen. Na een goede assist van wederom Kaj van Houwelingen op Andrew Imade, die de bal goed laat lopen voor Raydrian Cornelia, kan Raydrian Cornelia de bal fantastisch over de keeper heen lobben. Echter, ondanks het goede spel blijft NAC jagen voor de aansluiting en na een goed omschakel moment van de bezoekers komen ze tot scoren en brengt men de stand terug naar 2-1. Het is een lastige opgave voor ADO Den Haag om deze wedstrijd met winst af te ronden omdat de bezoekers toch zeker niet de mindere ploeg is. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd blijft het heel spannend en is het nu zaak om te zorgen dat wederom de 3 punten in Den Haag blijven. Helaas voor de bezoekers kon 1 speler zich niet helemaal correct aan de regels houden en moest vlak tijd met een rode kaart het veld verlaten. ADO Den Haag kon hun hoofd koel houden en sluit de wedstrijd af met een 2-1 eindstand. Zo is de tweede seizoenshelft goed begonnen voor ADO Den Haag o14.

Volgende week reist men af naar Rotterdam voor een oefenwedstrijd tegen Sparta.