De jonge Ooievaars van ADO Den Haag O17 moesten voor de tweede wedstrijd in de voorjaarreeks aantreden tegen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. De selectie van de trainers Hoogendorp/Koswal was voor deze wedstrijd aardig uitgedund. Aan de toch al goed gevulde ziekenboeg kon weer een speler worden toegevoegd. Danyel Sikkens was in de wedstrijd tegen Willem II dusdanig geblesseerd geraakt dat hij deze wedstrijd aan zich voorbij moesten laten gaan. Maar de wedstrijd begon uiteraard met aan beide zijde 11 spelers in de basis. Maar zou dit na 2x 40minuten spelen ook nog zo zijn!? Na een openingsfase waarin beide ploegen nog aan het aftasten hoe alle posities zijn ingevuld. Na een minuut of 5 spelen zijn het de aanvallers van PEC Zwolle die de stoute schoenen aantrekken en voor het eerste gevaar in de 16 meter zorgen. Voordat PEC Zwolle echt gevaarlijk wordt kan Sam Zeeman, ten kosten van een corner, redding brengen. Uit deze corner denkt PEC Zwolle de eerste van de middag te maken. Deze wordt op advies van de assistent scheidrechter Sam van de Graaf afgekeurd. De eerste mogelijkheid voor de jonge Ooievaars laat niet lang op zich wachten. Na een minuut of 10 lijkt Atilla Agirman de score te openen maar zijn snoei harde inzet zou via de onderkant van de lat weer het veld inschieten. Hierna ontstaat een potje “vechtvoetbal” waarbij beide ploegen voor elke centimeter vochten. En mocht het muisje toch door de laatste linie komen dan was Hugo Wentges daar om alle gevaar onschadelijk te maken. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand rusten.

De 2e helft begint wederom met 2 ploegen die alles willen doen om 3 punten toe te voegen aan hun totaal. ADO Den Haag zal in deze fase de beste mogelijkheden creëren zonder echt 100 procent kansen te krijgen. Beide ploegen zijn strijdvaardig en gaan hierbij, in de ogen van de scheidsrechter, over de streep van het toelaatbare. Hierdoor komt PEC Zwolle halverwege de 2e helft met een man minder te staan. Hierdoor kreeg ADO Den Haag een optisch overwicht. Hier leek Jesse Spaans van te profiteren maar zijn inzet miste kracht en de juiste richting. Ook ADO Den Haag eindigde deze wedstrijd niet met een 11-tal. Want in de blessure tijd moest ook Sam Zeeman, na 2x geel, het veld ruimen. Zo eindige deze wedstrijd zoals hij begon in 0 – 0 maar met aan beide zijde een 10-tal.

Na afloop was trainer Hoogendorp erg tevreden en completeerde zijn ploeg met het getoonde spel. Volgende week komt Excelsior naar sportpark "De Aftrap". Aanvang van deze wedstrijd is 15.00uur.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Thomas van Haaften, Sam Zeeman, Zakaria Amallah, Dave Star, Jesse Reinders, Jay Huis(80+2 Steyn Wijsman), Atilla Agirman, Samir Bouchauttaui, Jesse Spaans( 76e Pharell de Macker), Faissel Zefri