ADO Den Haag O.15 heeft zich zaterdag in het bekerduel met Alphense Boys O.15 gerevancheerd van de blamage van de week ervoor tegen Spartaan’20. In het begin van de wedstrijd leek het daar totaal niet op want reeds na 3 minuten stond Alphense Boys met 0-1 voor. In de 6e minuut bracht Calvin Gustina met een schot uit de rebound ADO Den Haag weer op gelijke hoogte. Hierna was ADO Den Haag wel de betere ploeg, maar kon het niet op voorsprong komen. Ondanks de kansen voor Jeroen Haars en Jordan Gout hield Alphense Boys tot de 26e minuut stand. Een pass van Feliciano Rust kwam bij Jordan Gout die beheerst met een mooie kopbal ADO Den Haag op 2-1 voorsprong bracht. Vlak voor rust had Calvin Gustina nog de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien maar de keeper van Alphense Boys keerde zijn inzet.

Vier minuten na rust scoorde Sofyan el Hannoudi de 3-1 een leek de wedstrijd beslist, maar nog geen 2 minuten later had Alphense Boys de marge weer op 1 gebracht door niet goed uitverdedigen aan Haagse zijde direct af te straffen. Hierna moest ADO Den Haag nog even vol aan de bak om de overwinning veilig te stellen, maar dat lukte op een gedegen manier. De spitsen van Alphense Boys kwamen niet echt in stelling, verdedigend speelde met name Jelmar van der Moolen een prima wedstrijd. Door deze overwinning is ADO Den Haag O.15 geplaatst voor de volgende ronde, de tegenstander is op dit moment nog niet bekend. Volgende week wordt er geoefend tegen NAC en op 9 februari is de volgende competitiewedstrijd, tegenstander op De Aftrap is dan FC Volendam O.15.