Na een leerzaam en goed toernooi afgelopen week in Riga speelde ADO Den Haag O13 de achtste finale van de beker tegen de leeftijdsgenoten van Zeeburgia O13. Ondanks dat er maar een keer kon worden getraind, waren de talenten van trainer Martijn den Haan gemotiveerd en klaar voor de wedstrijd. Helaas dacht de tegenstander daar anders over. Dit bleek al na het eerste fluitsignaal. De ploeg uit Amsterdam liet zich terug zakken op eigen helft en parkeerde (om in voetbaltermen te spreken) drie bussen en loerde op de counter en fouten van de thuisploeg. Toch kreeg ADO DH de eerste goede mogelijkheid om de score te openen. Na een goede aanval gaf Thijmen de Jong de bal in de diepte op Zepiqueno Redmond. Met een goede individuele actie legde hij de bal terug in het zestienmeter gebied op de inlopende Dan Schallenberg. Zijn schot werd gestopt door de keeper, maar Zeeburgia was gewaarschuwd. Na 11 minuten moest de thuisploeg verder met 10 man na een rode kaart voor Yiandro Raap. (neerhalen doorgebroken speler) Het spelbeeld bleef echter hetzelfde: ADO DH veel balbezit en op eigen helft een verdedigend Zeeburgia. Irfan Karijowidjojo dacht de stand op 1-0 te hebben gebracht. Na een geweldige individuele actie op het middenveld schoot hij de bal onderkant lat in het doel. Tot ongeloof van iedereen gaf de scheidsrechter aan dat de bal de doellijn niet gepasseerd was en bleef het 0-0. ADO DH bleef op zoek gaan naar een doelpunt en kwam via Maikey Houwaart dichtbij, maar hij raakte de bal net niet vol genoeg.
De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Een strijdend en voetballend ADO DH en een verdedigend Zeeburgia loerend op de counter. Toch was het Zeeburgia die na 23 minuten in de tweede helft op voorsprong kwam. Uit een snelle counter scoorde de gasten de 0-1. ADO DH deed er alles aan om toch de verdiende gelijkmaker te maken, maar had geen geluk. De laatste mogelijkheid was voor de thuisploeg, maar het schot van Zepiqueno Redmond ging naast het doel en bleef het 0-1. Helaas stopt hier het bekeravontuur. Al met al een groot compliment voor het spel en de inzet van de ploeg van trainer Martijn den Haan. Volgende week speelt ADO DH de tweede competitiewedstrijd om 12.30 uur tegen PSV op de Aftrap.