Sc Heerenveen O17 – ADO Den Haag O17 was een wedstijd met aan Haagse zijde er een van twee gezichten. De jonge ooievaars begonnen sterk aan de wedstrijd. Al in de 6e minuut had de ploeg de score kunnen openen. Na een prima voorzet vanaf de rechterkant gegeven door Jay Huis was het Faissal Zefri die als een duvel uit een doosje opdook in het strafschopgebied en de bal in een keer op het doel schoot. Helaas stond het vizier niet op scherp want de inzet ging over. Binnen het kwartier was het Evan Rottier die een lange Haagse aanval over vele schijven probeerde af te ronden maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van sc Heerenveen. En zoals de trainer van de thuisploeg na afloop toegaf was het deze doelman die zijn ploeg de eerste helft er doorheen sleepte. Buiten de hierboven weergegeven kansen waren er nog enkele goede mogelijkheden om de score te openen maar deze werden of zelf verprutst of vakkundig gekeerd door de doelman. Ondanks dat sc Heerenveen een aantal corners al had mogen nemen werd de eerste grote kans voor de thuisploeg pas in de 29e minuut genoteerd. Er was een knappe redding van Hugo Wentges voor nodig om de aanvaller van scoren af te houden. Iets na een half uur spelen kwam in de omschakeling Evan Rottier rond de middenlijn in balbezit en met de bal aan de voet kon hij niet meer worden bijgehouden door de Heerenveense defensie. In het strafschopgebied aangekomen was zijn diagonale schot in de verre hoek ook de doelman te machtig. Hiermee kwam de stand in de 33e minuut op 0-1. Op dat moment meer dan verdiend. Slechts twee minuten later combineerde Jay Huis en Even Rottier nog maar eens door de defensie van de tegenstander maar de uitgelezen kans op 0-2 werd niet benut. En als zo vaak in het voetbal, als je zelf je kansen niet benut....Vlak voor rust mocht sc Heerenveen een vrije trap nemen en op de hoge voorzet waren de aanvaller de Haagse defensie de baas en een kopbal kon ook door Hugo Wentgens niet gekeerd worden, 1-1. Een tik op de neus die je terug zou zien in de 2e helft.
Sc Heereveen, dat fysiek/mannelijk voetbal speelde, kwam goed uit de kleedkamer en in de 52e minuut kreeg het haar eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen. ADO Den Haag was niet in staat om het goede voetbal uit de 1e helft ook in de 2e helft op de mat te leggen. De ploeg voetbalde meer tegen zichzelf dan tegen sc Heerenveen en maakte hierdoor dat de tegenstander zich sterker voelde dan die eigenlijk was. Als de Haagse ploeg dan ook in de opbouw in de fout gaat en hiermee de thuisploeg een niet te missen kans geeft loopt het in de 60e minuut ineens achter de feiten aan. Hierna rechtte jonge ooievaars de rug en leek het zichzelf te hervinden. Eerst was daar een mogelijkheid om te schieten van Steijn Wijsman maar die besloot de bal af te leggen waardoor het moment verdwenen was. Niet veel later krulde Samir Bouchattaui die de bal op de binnenkant van de verre paal. De terug kaatsende bal werd tot corner verwerkt. Uit deze corner was het Thomas van Haaften die in de 74e minuut de 2-2 op een prachtige wijze inkopte. Deze opsteker zou voldoende moeten zijn om dan maar 1 punt mee naar huis te nemen. Toch was het nog even billen knijpen omdat sc heerenveen in de 78e minuut in een 2 tegen 1 situatie kwam maar de inzet kon ternauwernood geblokt worden. Een minuut later was het dan toch nog raak. Een corner werd door de Haagse defensie slecht verwerkt waardoor er een vrije kop kans ontstond die niet werd gemist, 3-2. Een flinke domper voor de Haagse ploeg die eigenlijk in de eerste helft de wedstrijd als op slot had kunnen en moeten gooien en door “weggeef” goals de 3 punten aan de tegenstander “gunt”.

Volgende week is er vrij weekend en de week daarop staat de wedstrijd tegen FC Twente op het programma.