Onder lenteachtige omstandigheden en onder toeziend oog van de herstellende teammanager Remco de Ruiter traden de jonge ooievaars aan tegen de leeftijdgenoten van FC Twente. Op de ranglijst stonden de Tukkers 1 punt achter de ploeg uit Den Haag. Vriend en vijand waren het na afloop over eens dat de Haagse ploeg zichzelf wederom te kort heeft gedaan.

De thuisploeg werd na 12 minuten spelen in een zetel geholpen door de Haagse defensie. Knullig balverlies in de opbouw gaf de Twentse aanvallers de mogelijkheid om de score te openen. Op de eerste inzet kon doelman Hugo Wentges nog redding brengen maar de rebound was ook voor hem te machtig, 1-0. In het restant van de 1e helft probeerde de thuisploeg in de omschakeling gevaarlijk te worden en de score uit te breiden. Echte kansen leverde deze tactiek echter niet op. ADO Den Haag kwam de tegenslag van de vroeg tegentreffer redelijk snel te boven maar slaagde ondanks diverse kleine mogelijkheden en kansjes er voorlopig niet in om te scoren. De grootse kans deed zich op slag van rust voor. ADO Den Haag mocht een vrije trap nemen en bal belandde plots voor de voeten van Zakaria Amallah. Van dichtbij schoot hij de bal in een reflex echter hoog over.
Na rust voerde de jonge ooievaars de druk verder op. Na de inbreng van drie verse krachten, met nog 35 minuten te spelen, kreeg de Haagse ploeg nieuwe energie. De thuisploeg werd steeds verder naar achter gedrukt maar ADO Den Haag had moeite om de solide defensie uit elkaar te spelen. En de keren dat het wel lukte vond het de Twentse doelman op haar weg. De thuisploeg loerde ondertussen op de counter en 5 minuten voor tijd moest Hugo Wentges ingrijpen en hij hield daarmee de hoop op minimaal een gelijkspel in leven. Niet veel later, 1 minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd, liep ADO Den Haag toch een 2e tegentreffer op. Een pijlsnelle counter werd op fraaie wijze afgerond en hiermee kwam de stand op 2-0. Vlak voor het eindsignaal, en al in de extra tijd, schoot Samir Bouchattaui bal nog richting kruising maar ook deze inzet werd door de doelman van de thuisploeg gepareerd. Direct na het laatste fluitsignaal was het besef er dat er onnodig was verloren.

Een moment van onachtzaamheid werd ADO Den Haag O17 deze wedstrijd fataal. Het heeft echter wel laten zien dat het meer dan gelijkwaardig is aan de tegenstanders die onderaan de Eredivisie zijn geëindigd maar dat foutjes zoals vandaag en twee weken geleden wel sneller wordt afgestraft. Met dit in het achterhoofd treden jonge ooievaars volgende week aan tegen NAC uit Breda en moeten de 3 punten in Den Haag blijven.