Onder een heerlijk zonnetje traden ADO Den Haag O17 en NAC O17 aan in het Zuiderpark. Deze wedstrijd stond al twee keer eerder op het programma. In de voorbereiding hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en voor de competitie in de eerste seizoenshelft gingen de gasten met de 3 punten huiswaarts. Dus de uitdaging voor de mannen van het duo Hoogendorp/Koswal was daar.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en creëerden het eerste kwartier geen echte 100 procent kansen. ADO Den Haag O17 was daar nog het dichtstbij als na een kwartier spelen een aanval van NAC wordt onderbroken. In de snelle omschakeling weet Thomas van Haaften de bal bij Samir Bouchattaui te krijgen, die vervolgens zijn schot op doel enkele centimeters naast ziet verdwijnen. Hierna waren er vervolgens nog mogelijkheden voor wederom Samir Bouchattaui en Danyel Sikkens maar ook deze werden niet verzilverd. Halverwege de eerste helft komen de gasten op een voorsprong als er slordig wordt opgebouwd en de spits van NAC de bal in de korte hoek achter doelman Kilian NiKiema schiet. De eerste helft was ADO Den Haag O17 nog dichtbij maar de ingestudeerde vrije trap vond niet het gewenste resultaat.

De tweede helft komt langzaam op gang totdat de 1-1 op het bord verschijnt. Uit een vrije trap van Samir Bouchattaui kopt Sam Zeeman de 1-1 binnen. Hierna zien we heel ander ADO Den Haag O17, de duels worden nu met meer overgave aangegaan en de tegenstander wordt verder naar achteren gedrongen. Zo ontstaan er ook mogelijkheden voor Thomas van Haaften en voor de ingevallen Brayley Tweeboom. Ook de beste kans komt op naam van Brayley Tweeboom maar zijn inzet wordt gered door de doelman van NAC. En zo staat er na 2x 40minuten een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Vandaag hebben we een ADO Den Haag O17 gezien met 2 gezichten. Een waarbij het wat gelaten de wedstrijd naar een goed einde probeerde te brengen en een ploeg die de echte wil had om te winnen.

Volgende week gaan de geel groene op zondag richting Doetinchem om de degens te gaan kruisen met de leeftijd genoten van de Graafschap. Aanvang van de wedstrijd is 12.00u

Opstelling ADO Den Haag O17: Kilian Nikiema, Thomas van Haaften, Sam Zeeman, Zakaria Amallah, Dave Star, Jesse Reinders, Jay Huis(45e Brayley Tweeboom), Atilla Agirman, Samir Bouchattaui(75e Abdulrahman Sango) , Faissel Zefri(65e Jesse Spaans), Danyel Sikkens(51e Steyn Wijsman)