Vandaag staat voor ADO Den Haag O14 in het Zuiderpark de vierde competitiewedstrijd op het programma. Onze bezoekers vandaag zijn Ajax uit Amsterdam en zij bezetten momenteel plaats 3 op de ranglijst waar ADO Den Haag 2 posities lager te vinden is. De focus vandaag was inzet, passie, teamwork om tegen de leeftijdsgenoten van Ajax met een goed resultaat van het veld af te lopen. Beide teams starten goed aan de wedstrijd. ADO Den Haag deed dit echter als beste want al na 3 minuten spelen staat de 1-0 al op het scorebord. Een goede bal van Roy Kruis wordt op waarde ingeschat door Andrew Imade die via een goed uitgekiende lob over de keeper heen de bal in het doel weet te werken. Doordat Ajax op zoek gaat naar de gelijkmaker hebben de bezoekers in het eerste kwartier van de wedstrijd het meeste balbezit, maar weet ADO Den Haag toch de betere kansen te creëren om de score te verdubbelen. ADO Den Haag laat duidelijk zien dat de bezoekers tot op het randje moeten gaan willen ze een goed resultaat behalen. Omdat de bezoekers over genoeg kwaliteit beschikken weten zij, nadat de thuisploeg zelf het foutje maakt op het middenveld, de gelijkmaker op het scorebord te zetten. ADO Den Haag weet zich gedurende de eerste helft heel goed staande te houden met heel goed spel en kan het offensief van Ajax goed afwenden en weet bij vlagen zelf ook nog gevaarlijk te worden. Ondanks het leuke spel van beide kanten weten beide elftallen niet meer te scoren en gaat men rusten met een 1-1 stand.

Na de limonade, een goede peptalk en enkele wissels begon ook de tweede helft net als de eerste heel welvarend voor ADO Den Haag. Wederom weet men na 3 minuten het doel te vinden waardoor de thuisploeg op een 2-1 voorsprong komt. Het is opnieuw Andrew Imade die heel beheerst inschiet in de lange hoek met een hele goede assist van Joey Brandt.. Ook voor de toeschouwers is het tot nu toe een genot om naar deze wedstrijd te kijken en dat komt mede door het heerlijke zonnetje dat schijnt. ADO Den Haag laat zich van zijn beste kant zien en is zeker van plan om de drie punten in Den Haag te houden ondanks dat de bezoekers het meeste balbezit hebben en voetballend de betere ploeg zijn. Helaas voor ADO Den Haag moest uitblinker Kaj van Houwelingen na een ongelukkig duel geblesseerd het veld verlaten en Nani Bryson valt voor hem uitstekend in wat later in de wedstrijd zal blijken. In minuut 56 krijgt ADO Den Haag via Raydrian Cornelia, die weg wordt gestuurd en alleen op de keeper af gaat, de kans om de score op 3-1 te zetten maar de keeper van de bezoekers doet waar hij voor staat en stopt het schot . De wedstrijd gaat in een goed tempo over en weer en beide ploegen krijgen mogelijkheden tot scoren. Helaas voor de thuisploeg weten de bezoekers de stand op 2-2 te brengen na precies een uur gespeeld te hebben. ADO Den Haag moet nu de laatste tien minuten alles eruit moeten halen om tot een winstpartij te kunnen komen. Het zeer goede spel van ADO Den Haag wordt dan toch beloond in de 64ste minuut. Door een mooi opgezette counter van Raydrian Cornelia die de bal heel goed passt naar de ingevallen Nani Bryson weet die laatste fantastisch goed in te schieten en ADO Den Haag opnieuw op voorsprong te brengen. Doordat de bezoekers nu meer risico gaan nemen om tot een gelijkspel te komen weet ADO Den Haag bijna via Fabiano Rust de stand nog hoger te maken maar het schot gaat net over. Na de 3-2 kunnen de bezoekers niet meer gevaarlijk worden en tot score komen en lukt het de thuisploeg om de winst over de streep te trekken en kunnen er 3 punten worden bijgeschreven. Een zeer knappe overwinning van ADO Den Haag O14 op de leeftijdsgenoten van Ajax.