Een prachig lenteweertje met zon dat scheen over "De Aftrap", vrolijk publiek en twee gemotiveerde teams. Het zijn de ingrediënten voor een lekkere pot voetbal tussen ADO Den Haag O16 en FC Dordrecht O16. En ADO Den Haag had er zeker zin in na de zeperd tegen FC Utrecht van vorige week. Al binnen een kwartier staan de Ooievaars op 1-0. Nadat een eerste speldeprik uitgedeeld werd door Pharell de Macker in de 5e minuut, was het Emre Ates die uit een corner de 1-0 kon inkoppen. ADO Den Haag O16 is zeker de bovenliggende partij in de eerste 30 minuten en FC Dordrecht krijgt niet of nauwelijks de kans hier iets tegen te doen. In de 34e minuut wordt de vrije trap van Finn van Breemen gekeerd door de keeper, maar de attente Abdulrahman Sango kan de bal zomaar intikken, 2-0. Natuurlijk weten beide teams dat een wedstrijd uit twee helften van 40 minuten bestaat en dat je niet alles in de eerste helft hoeft te proppen. Maar zo niet, ADO Den Haag, dat een minuut later alweer doel treft. Als Pharell de Macker op avontuur gaat en van rechts de bal voor kan geven, knalt Rens Sandell de bal snoeihard het doel in, 3-0. Een prima ruststand zo lijkt het, echter FC Dordrecht doet in de laatste minuten van de eerste helft iets terug. Omdat ADO Den Haag al met de gedachten bij de thee zat, kon FC Dordrecht in de 40e minuut de stand op 3-1 brengen. Aangezien de scheidsrechter rustig liet doorspelen, schrok ADO Den Haag even wakker. Nog geen minuut later was het opnieuw Pharell de Macker die vanaf rechts wederom een mooie voorzet kon geven. Delano Costella rond mooi af met een kopbal en bracht de stand op 4-1, tevens de ruststand.
De thee smaakte nu nog beter. Kon ADO Den Haag deze voorsprong nog meer uitbouwen in de tweede helft?
Helaas lukt dat niet, alhoewel ze het wel probeerden. FC Dordrecht kreeg nog wel mogelijkheden, maar meer dan een paar speldeprikjes waren dit ook niet. Het laatste gedeelte was ook vermoeiend en verslapte ADO Den Haag ook hier en daar, maar desondanks bleven ze overeind en pakte zo de tweede overwinning van het seizoen.
Als de mannen ditzelfde spel laten zien tegen PSV aankomende zaterdag, wordt dit ook weer een pot voetbal om van te genieten.

Opstelling ADO Den Haag O16:Lars Wassenaar, Sam Li, Emre Ates, Rajiv Wentholt, Gioelle Nicolaas (70. Steven Frankhuizen), Sacha Komljenovic (50. Anthony Costella), Pharell de Macker, Finn van Breemen, Rens Sandell, Delano Costella (70. Jay Raghoebarsing), Abdulrahman Sango