Het is zaterdagmiddag 9 maart 2019 als koploper FC Volendam op bezoek komt in het Haagse Zuiderpark. Bij de toss gaat het met name om wie met de zeer strakke wind tegen zal starten of wellicht bewust andersom kiest. ADO Den Haag start de wedstrijd met wind tegen en FC Volendam dus met wind in de rug. FC Volendam probeert direct vanaf de aftrap de Haagse doelman Hugo Wentges te verrassen, echter vergeefs want de poging is een zeer eenvoudige prooi voor de aanvoerder. Een diepe crossbal van Zakaria Amallah bereikt in de 2e minuut Jay Huis, Huis komt hierdoor in de een tegen een met de doelman van FC Volendam en ziet zijn inzet gekeerd worden. Niet veel later moet Hugo Wentges een inzet van FC Volendam met de vuisten verwerken tot een corner. Hierna is het ADO Den Haag dat de touwtjes in handen neemt en voetballend absoluut het beste omgaat met de weersomstandigheden deze middag in het Haagse Zuiderpark. ADO Den Haag laat de bal zeer goed rond gaan en creëert zo kans op kans. Zo is Jesse Spaans alleen al goed voor drie zeer grote kansen, waar absoluut fraaie aanvallen aan vooraf gaan. Echter treft Spaans tweemaal de keeper op weg naar de 1-0 en ziet vervolgens een fraaie omhaal nipt naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen. FC Volendam creëert slechts één kans die notabene voortkomt uit te laconiek handelen op het middenveld door ADO Den Haag zelf, Wentges is echter op zijn post. Vlak voor rust zijn er twee discutabele momenten binnen de zestienmeter van FC Volendam echter de goedleidende heer Kassem wil hier van niets weten. De betreffende momenten lopen door en uit een fraaie voorzet kopt Faissal Zefri vervolgens op de bovenkant van de lat. Met slechts 0-0 gaan we een “bakkie” doen.

Ongewijzigd komen beide ploegen uit de kleedkamer. ADO Den Haag gaat door waar het voor de rust was gebleven en al in de 1e minuut na rust is het Jay Huis die met zijn voorzet Samir Bouchattaui bereikt. Bouchattaui zijn inzet van zeer dichtbij is echter te zacht en daardoor een simpele prooi voor de doelman. FC Volendam krijgt in de 43e minuut na een handsbal een vrije trap, deze variant is het eerste echte gevaar wat men zelf weet te stichten echter zonder resultaat. In de 48e minuut krijgt ADO Den Haag een vrije trap welke door Jesse Reinders goed wordt ingebracht. Zijn bal bereikt Sam Zeeman zijn hoofd en de verdiende 1-0 vliegt binnen. De “neutrale grensrechter” van FC Volendam is echter buitenspel van mening en scheidsrechter Kassem neemt wederom het foutieve advies van zijn assistent over. De VAR zou hier echter zonder enige twijfel het doelpunt hebben toegekend. Dat blijkt ook na afloop van de wedstrijd als we deze beelden terug kijken. In de 50e minuut mag FC Volendam met 10 man verder als een overtreding met direct rood wordt bestraft. ADO Den Haag blijft daarna de bovenliggende partij maar verzuimt de kansen te verzilveren en doet zich zo absoluut tekort tegen koploper FC Volendam. Aan het einde moet men nog wel waken voor de counters van FC Volendam. De wedstrijd wordt dus afgesloten zoals deze begon met een 0-0 stand.

Opstelling: Hugo Wentges, Sam Zeeman, Steijn Wijsman, Zakaria Amallah, Dave Star, Jesse Reinders (68e minuut Sacha Komijenovic), Jay Huis (78e minuut Danyel Sikkens), Atilla Agirman, Samir Bouchattaui (61e minuut Brayley Tweeboom), Jesse Spaans, Faissal Zefri.