Nieuws & Verslagen

Verslagen

Vandaag heeft ADO Den Haag O19 een belangrijke overwinning geboekt op hun leeftijdgenoten van Volendam. Door de zeer harde wind was het voor beide teams moeilijk om tot goed voetbal te komen. ADO Den Haag had in de eerste helft het windvoordeel maar maakte daar te weinig gebruik van. Toch komt de Haagsche ploeg snel op voorsprong want na acht minuten weet Teun Heijberg de eerste echt vlot lopende aanval beheerst af te ronden 1-0. In het vervolg van de eerste helft blijven de Hagenezen de bovenliggende partij maar vaak is de eindpass mede door de wind onzuiver. Toch weet men de voorsprong na ruim een half uur te verdubbelen, maar niet voordat Volendam vlak hiervoor een grote kans om zeep helpt. Het is wederom Teun Heijberg die de bal van net buiten de zestien in de bovenhoek knalt 2-0. In de laatste minuten voor rust hebben Timo de Vreede en Hugo Botermans pech dat hun inzetten prima gekeerd worden door de doelman van Volendam. 
Na de rust blijft de verwachte stormloop van FC Volendam uit, de verdediging met de sterk spelende Jean Fritz Boom aan het hoofd blijft betrekkelijk eenvoudig overeind. Sterker nog het is de Haagsche ploeg die de beste mogelijkheden heeft, maar het duurt tot een kwartier voor tijd eer de ploeg dit ook in score weet uit te drukken. Het is Bram Wennekers die met een kopbal voor de 3-0 zorgt. Na deze treffer is de wedstrijd gespeeld en is de overwinning binnen. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Karremans kunnen de Hagenezen weer drie belangrijke punten op hun conto bijschrijven. 
 
Opstelling; Youri Schoonderwaldt; Timo de Vreede (70e Dante Roethof); Lorenzo van Kleef; Jean Fritz Boom; Cas van Altena; Benjamin Reemst (84e Carlo de Gelder); Teun Heijberg (80e Daan Hartemink); Hugo Botermans; Amin Essabri (76e Rabbi Mwenda); Evan Rottier (73e Quincy Does); Bram Wennekers

Deel dit item