Onder ideale omstandigheden (geen wind, goed veld, prima temperatuur) won ADO Den Haag O13 verdiend de uitwedstrijd tegen Vitesse O13. Een goede teamprestatie van de talenten van trainer Martijn den Haan en daarmee komen ze in punten gelijk met de ploeg uit Arnhem. Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, bleek al na het eerste fluitsignaal. Vitesse begon goed aan de wedstrijd en kreeg al na 1 minuut spelen een grote kans op een voorsprong. Na een bekeken afstandsschot (halverwege de helft van ADO Den Haag) werd keeper Caleb Kramer voor het eerst getest. Maar hij kon de bal, die over hem heen zou gaan, nog net op het laatste moment tot hoekschop verwerken. Het gevaar was echter nog niet geweken, want uit de genomen hoekschop kreeg de thuisploeg nog een goede mogelijkheid om te scoren. Maar weer was het Caleb Kramer die met een uitstekende redding (voet) een vroege achterstand voorkwam. Vitesse bleef op zoek gaan naar de openingstreffer en ADO Den Haag had zichtbaar moeite om zich in de wedstrijd te knokken. Het spel van de Hagenezen oogde rommelig en het was zoeken naar de vrije man. Na 10 minuten spelen, kregen de bezoekers meer controle op het middenveld wat leidde tot de eerste mogelijkheid. Door een prima actie van Irfan Karijowidjojo werd Zepiqueno Redmond de diepte ingestuurd, maar de verdediging van de thuisploeg was alert en kon door goed verdedigen een tegentreffer voorkomen. De druk van ADO Den Haag nam toe en Vitesse had moeite om er nog onder uit te voetballen. ADO Den Haag bepaalde het tempo van de wedstrijd en Vitesse beperkte zich met enkele spaarzame uitvallen en verkregen vrije trappen buiten het zestien meter gebied. Deze werden echter niet gevaarlijk door goed opstellen van keeper Caleb Kramer. ADO Den Haag daarentegen kreeg via vlot lopende aanvallen via de zijkanten enkele mogelijkheden, alleen de eindpass ontbrak. In de 14e minuut was het dan toch raak. Na een oogstrelende combinatie door het midden tussen Yiandro Raap en Zepiqueno Redmond stond de Haagsche topscoorder alleen voor het vijandelijke doel. Hij schoot de bal koelbloedig met links in de korte hoek en bracht ADO Den Haag op een verdiende 0-1 voorsprong. Kort daarna kreeg Ty Shaun Gonter de kans om, uit een prima genomen vrije trap van Dan Schallenberg, de stand op 0-2 te brengen. Helaas kon hij zijn hoofd net niet onder de bal krijgen, waardoor de bal over de achterlijn verdween. Vlak voor het rustsignaal was ADO Den Haag nog dicht bij een doelpunt via Dan Schallenberg. Na een prima tackle van Ty Shaun Gonter kreeg hij de bal, maar hij zijn schot werd gekraakt en belandde in de handen van de keeper. In de laatste minuut kreeg wederom Dan Schallenberg een mogelijkheid na een prima individuele actie van Zepiqueno Redmond die de bal goed terug legde, maar door goed verdedigen werd de bal tot hoekschop verwerkt. Uit de hoekschop werd ADO Den Haag niet meer gevaarlijk en ging het rusten met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft was het ADO Den Haag dat mocht aftrappen en probeerde om de voorsprong te vergroten. De thuisploeg echter ging op zoek naar de gelijkmaker. Het spel van beide ploegen werd er niet beter op. Het oogde rommelig en er werd hard maar fair gespeeld. Er waren pittige duels over het hele veld en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Toch was het ADO Den Haag dat via de ingevallen Thijmen de Jong de eerste mogelijkheid kreeg. Maar goed keepers werk belette de spits van een vroege goal. Vitesse zocht veel de zijkanten via de snelle buitenspelers, maar de verdediging o.l.v. Noah Philipsen gaf niets of nauwelijks iets weg. Na 20 minuten spelen kreeg ADO Den Haag via Zepiqueno Redmond wederom een goede mogelijkheid, maar de verdediging van de thuisploeg was attent en voorkwam een tweede doelpunt. Kort daarna kreeg ADO Den Haag een goede mogelijkheid om de 0-2 op het scorebord te zetten. Na een goede actie van de soms onnavolgbare Irfan Karijowidjojo die onreglementair werd gestuit, kregen de bezoekers een vrije trap enkele meters bij het zestien meter gebied. Het afstandsschot van Jayden Tammes belandde in de handen van de keeper. In de laatste minuten van de wedstrijd kregen de bezoekers toch loon naar werken. Uit een uitstekend genomen vrije trap van Jayden Tammes werd Zepiqueno Redmond in stelling gebracht. Hij speelde zichzelf goed vrij en zorgde voor de bevrijdende 0-2. Kort daarna volgde nog een spannende slotfase, doordat Vitesse vlak voor tijd uit een snelle aanval de 1-2 binnen schoot. Maar verder kwam de thuisploeg niet. Na het laatste fluitsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter was er de blijdschap van een verdiende overwinning. Een goede teamprestatie en een verdiende overwinning. Volgende week speelt ADO Den Haag om 12.30 uur tegen FC Twente op de Aftrap. Bij winst van de thuisploeg komen beiden op 10 punten.