ADO Den Haag O19 heeft vandaag de punten gedeeld met Willem II O19. De Haagsche ploeg begon niet sterk aan de wedstrijd en mocht van geluk spreken dat ze niet snel in de wedstrijd op achterstand kwamen. Was het eerst doelman Youri Schoonderwaldt die bekwaam redde, even later belande een vrije kans voor de tricolores op de doelpaal. Na een twintigtal minuten kwamen de Hagenezen wat beter in het spel en hadden pech dat een inzet van Evan Rottier via de onderkant van de lat weer terug het veld inkwam. Na een klein half uur krijgt Hugo Botermans een levensgrote kans om de score te openen maar hij schiet de bal tegen de doelman aan. In de daarop volgende tegenaanval is het (zoals al vaker gebeurd is) wel gelijk raak 0-1. Weer tien minuten later komen de Tilburgers zelfs op een 0-2 voorsprong als hun aanvallers geen strobreed in de weg wordt gelegd en zij eenvoudig door de defensie kunnen combineren. Het rustsignaal komt voor de Haagsche ploeg precies op tijd zodat er orde op zaken kan worden gezet.

De tweede helft geeft een heel ander ADO Den Haag te zien, er wordt met veel meer passie en strijd gespeeld. Al heel snel levert dit succes op want na 54 minuten krijgt de Haagsche ploeg een strafschop wanneer een inzet van Lorenzo van Kleef via een Tilburgse hand over het doel gaat. Het is Lorenzo van Kleef zelf die deze klus klaart en zo de stand op 1-2 brengt.

Lorenzo van Kleef schiet de strafschop binnen en brengt de spanning terug
Weer niet veel later is het Amin Essabri die met een schitterende boogbal (waar hij patent op lijkt te hebben) de ploegen weer in evenwicht brengt 2-2. Met nog een klein half uur op de klok ruikt de Haagsche ploeg bloed en gaat dan ook naarstig op zoek naar de derde treffer. Het rijgt de ene na de andere mogelijkheid aan elkaar maar de bal wil er op de een of andere manier niet in.  Zodoende eindigt de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Aanstaande dinsdag 2 april staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, om 14.30 uur is FC Groningen op "De Aftrap" dan de tegenstander.

Opstelling; Youri Schoonderwaldt; Timo de Vreede; Lorenzo van Kleef; Jean Fritz Boom; Cas van Altena (53e Lucas Leverland); Benjamin Reemst (87e Niels Ens); Amin Essabri; Teun Heijberg ( 51e Dante Roethof); Quincy Does (58e Nino Vittali) ; Hugo Botermans (74e Daan Hartemink); Evan Rottier