Met in ons achterhoofd de thuiswedstrijd, met 3-1 winst ging ADO Den Haag O15 vol goede moed richting Brabant voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Daar aangekomen, begonnen de eerste 'problemen' al. Bijna bij stadion De Vliert aangekomen stonden er een groepje 'supporters' van ongeveer 100 man te wachten. Op de radio was in het nieuws te horen dat de gevonden geldschieter van FC Den Bosch door de KNVB werd afgewezen. Doordat FC Den Bosch O19 daardoor niet in het stadion kon beginnen, moest ADO Den Haag O15 daardoor ook weer uitwijken om van het hoofdveld naast het stadion op veld 3 te voetballen, en dit kwam de kwaliteit van het veld niet ten goede.
Nu de wedstrijd; de bal rolde niet eens 5 minuten en daar kwam de 2e teleurstelling om het hoekje kijken. Na een 100 % struikelpartij, in het strafschopgebied, van de aanvaller van de thuisploeg, legde de scheidsrechter pardoes de bal op de stip. Het werd nog erger want Jelmar v/d Moolen kreeg ook nog eens de rode kaart te zien. Een dubbele straf voor ADO Den Haag want men kwam niet alleen met 1-0 achter maar moest dus ook bijna de gehele wedstrijd met 10 man spelen. Een klein kwartier later scoorde de Bosschenaren alweer, 2-0. Was ADO Den Haag dan zoveel minder dan de Brabanders? Zeker niet. Misschien was het de pech in de afronding, want voetballend was ADO Den Haag stukken beter. In de opbouw van achteruit, onder, als wederom uitblinker genoemde, Feliciano de Ruijter, maar zeker ook vanaf Haagse middenveld waren de aanvallen beter verzorgd dan die van Den Bosch.

In de 2e helft hetzelfde verhaal met een 80% Haags balbezit en evenzoveel verzorgde aanvalen richting vijandelijk doel, met een Bas Tanis in de goal, maar halverwege de 2e helft, een soort van extra verdediger erbij, waardoor de hele verdediging naar het middenveld werd gedrukt, om met 5 aanvallers dan toch nog de eer probeerde te redden. Helaas lukte dit niet. Uiteindelijk moest ADO Den Haag nogmaals een strafschop incasseren, waar er een geflatteerde uitslag van 3-0 op het scorebord kwam. ADO Den Haag speelde met 10 man als een eenheid maar het was helaas niet genoeg om met een resultaat terug te keren in Den Haag.