Om 12.30 uur begon op "De Aftrap" de lastige thuiswedstrijd van ADO Den Haag O13 tegen FC Twente O13. Dat FC Twente een moeilijk bespeelbare maar goed voetballende ploeg was, bleek al in de eerste wedstrijd tussen beide teams. De confrontatie in Enschede eindigde toen in een 1-1 gelijkspel. De eerste minuten was het voor beide ploegen zoeken naar een opening en het spel ging dan ook gelijk op. Toch was het ADO Den Haag dat in de eerste minuten de beste mogelijkheden kreeg om de score te openen. Na 3 minuten spelen was het Zepiqueno Redmond die vanaf eigen helft startte en de achterlijn haalde. Zijn teruggetrokken bal kon echter niet worden binnengeschoten, omdat de verdedigers goed meeliepen, waardoor zij de bal konden onderscheppen. De bezoekers vonden regelmatig de vrije man op het middenveld en konden zo gevaarlijk worden met hun snelle buiten spelers. ADO Den Haag had daar zichtbaar moeite mee, maar toch kregen zij in de 6e minuut een mogelijkheid via Figo de Voogd die met een goede beweging zijn directe tegenstander uitkapte, maar zijn schot met links verdween over het doel. Kort daarna was het Dan Schallenberg die de bal voor het inschieten had, na een prima actie van Zepiqeuno Redmond. Een goede verdedigende actie voorkwam een vroege voorsprong. In de 10e minuut kreeg de thuisploeg de beste kans op een voorsprong. Na een prima genomen achterbal van keeper Caleb Kramer kwam de bal bij Thijmen de Jong. Die stak de bal op de diepgaande Dan Schallenberg. Zijn schot met rechts werd prima gestopt door de keeper van FC Twente. Uit het niets kwam ADO Den Haag dan toch op een 0-1 achterstand uit een verkregen strafschop na een overtreding in het 16 metergebied. Na deze domper was de thuisploeg even aangeslagen en FC Twente ging op zoek naar een tweede treffer. Echter keeper Caleb Kramer hield de Tukkers van scoren af door enkele goede reddingen. Toch pakte ADO Den Haag de draad weer op en kreeg in de 18e minuut via Zepiqueno Redmond de kans op de gelijkmaker. Na een individuele actie van Irfan Karijowidjojo werd hij in stelling gebracht en probeerde de keeper te omspelen. Deze bleef echter goed kijken en plukte de bal van zijn voet. Een minuut later was het dan toch raak voor de ploeg van trainer Martijn den Haan. Een vlot lopende aanval door het centrum werd beloond met een treffer van aanvoerder Yiandro Raap. Na de gelijkmaker ging ADO Den Haag op zoek naar de voorsprong. In de 21e minuut kreeg Zepiqueno Redmond de bal op eigen helft en na een weergaloze actie (uitspelen van drie man) werd hij gestuit in het 16-meter gebied, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. Het slotakkoord was voor de bezoekers. In de 30e minuut kregen zij de kans op 1-2 na een goede aanval, maar het schot verdween over het doel en beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 1-1 ruststand.

Na 1 minuut spelen in de tweede helft kwam ADO Den Haag op 2-1. Een prima pass van Kaj Tops werd keurig afgerond door Dan Schallenberg die de bal onder de keeper het doel in schoot. Net als in de eerst helft begon de thuisploeg goed en kreeg het via Zepiqueno Redmond in de 2e minuut de volgende mogelijkheid. Na wederom een steekbal van Kaj Tops draaide hij goed weg, maar kon zijn schot gestopt worden. Hierna nam FC Twente het initiatief en kreeg in de 2e minuut een corner. Uit de genomen corner belandde de bal uit de kluts op de kruising en was het gevaar voor even geweken. De gasten gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en ADO Den Haag moest zich beperken tot verdedigen en loeren op een snelle counter. Maar het waren toch de bezoekers die het spel dicteerde en enkele goede mogelijkheden kregen op een doelpunt. Uit de verkregen corners waren de gasten dichtbij een doelpunt, maar de bal wilde en ging er niet in. In de 16e minuut kreeg FC Twente de grootste kans op de gelijkmaker. Na een goede aanval stond de linkerspits oog in oog met keeper Caleb Kramer. Gelukkig stond zijn vizier niet op scherp en schoot hij de bal hoog over het doel. Kort daarna verrichtte Caleb Kramer nog een goede redding en hield ADO Den Haag de voorsprong vast. In de 24e minuut kreeg het zelfs de mogelijkheid op 3-1 na een sterke actie van aanvoerder Yianro Raap die zich door drie man heen worstelde, maar zijn schot ging recht in de handen van de keeper. De laatste minuten drong FC Twente nog aan, maar de verdediging o.l.v. Noah Philipsen gaf niets meer weg. Zo bleef het 2-1 in het voordeel van de thuisclub en staat het nu op een verdiende vierde plaats. Volgende week spelen de talenten van ADO Den Haag O13 in Eindhoven tegen PSV O13.